Κορωνοϊός: Νέα μέτρα ανακοινώνει αύριο ο πρωθυπουργός

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα ανακοινώνει αύριο ο πρωθυπουργός

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ανακοίνωση νέων μέτρων με στόχο την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα θα προβεί, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Τετάρτη ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μετάσχει σήμερα στις 18.00 στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία έχει καλέσει τους ηγέτες της Ε.Ε. ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, για το συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Βασικοί άξονες των ανακοινώσεων του κ. Μητσοτάκη θα είναι τόσο η προστασία της δημόσιας υγείας, όσο και η αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών.

Οσον αφορά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, η θα εστιάσει σε τέσσερα σημεία. Στα μέτρα ελέγχου της εξάπλωσης του ιού που λαμβάνουν τα κράτη-μέλη, στη διαχείριση του ιατρικού εξοπλισμού ώστε να μην υπάρξουν ελλείψεις σε περιοχές που θα παρουσιαστεί ανάγκη, στις εξελίξεις στο ερευνητικό πεδίο (εμβόλιο-θεραπευτική αγωγή-διαγνωστικές εξετάσεις) και στις οικονομικές συνέπειες του ιού.

Θα συζητηθεί επιπλέον η ανάγκη ανταλλαγής πληροφοριών και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ κρατών-μελών, ειδικά υπό το φως των δρακόντειων μέτρων που ανακοίνωσε χθες βράδυ η ιταλική κυβέρνηση.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή