«Ευχαριστώ» για την προστασία των συνόρων από Κουρτς

«Ευχαριστώ» για την προστασία των συνόρων από Κουρτς

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες στη Βιέννη η συνάντηση μεταξύ Κυρ. Μητσοτάκη και Σεμπάστιαν Κουρτς, με τον Αυστριακό καγεκλάριο να ευχαριστεί την Ελλάδα τόσο «για την προστασία των συνόρων» όσο και «για τις προσπάθειες που έχετε κάνει ώστε να κάνετε την Ελλάδα ελκυστική και πάλι για επενδύσεις». Ο πρωθυπουργός κατά τις δηλώσεις του, αφού ευχαρίστησε την Αυστρία για τη συνδρομή της στη φύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων, αναφέρθηκε εκτενώς στην Τουρκία, λέγοντας πως «εργαλειοποιεί τους μετανάστες», σημείωσε ωστόσο πως τις τελευταίες ημέρες «έχουν μειωθεί οι ροές».

Ο κ. Μητσοτάκης σε συνέχεια και των όσων ειπώθηκαν στο Βερολίνο κατά τη συνάντησή του με την Αγκελα Μέρκελ, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως «θα βρεθεί ένας κοινός βηματισμός Τουρκίας – Ε.Ε.», καθώς «πρέπει να τηρούνται οι κανόνες κοινής γειτονίας». Στο ίδιο πλαίσιο κάλεσε την Αγκυρα να «κάνει το καθήκον της» και «να συγκρατήσει τις μεταναστευτικές ροές». Ο πρωθυπουργός, ενόψει και της επόμενης Συνόδου Κορυφής, στις 26-27 Μαρτίου, κάλεσε την Ευρώπη «να αποκρυσταλλώσει τη στρατηγική της για το μεταναστευτικό και την Τουρκία».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα του κορωνοϊού που απασχολεί ολόκληρο τον πλανήτη και ειδικά τη Γηραιά Ηπειρο, καθώς σχεδόν ταυτόχρονα με τις κοινές δηλώσεις του με τον Αυστριακό καγκελάριο ο Βασ. Κικίλιας ανακοίνωνε το κλείσιμο των σχολείων για 14 ημέρες. «Η κυβέρνηση έκανε δεκτή την εισήγηση για το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, ως απαραίτητο μέτρο πρόληψης για να προλάβουμε τη γρήγορη εξάπλωση του ιού και να μην τρέχουμε πίσω από τετελεσμένα», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως είναι ανάγκη «να ενισχύσουμε περισσότερο το εθνικό σύστημα υγείας και να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους». Ο πρωθυπουργός έκανε έκκληση για «υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αλληλεγγύη» στο ευαίσθητο αυτό θέμα, ενώ ενόψει των νέων μέτρων που θα ανακοινωθούν σήμερα, έκανε λόγο για ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορωνοϊό.

Ο κ. Μητσοτάκης στο κλείσιμο της τοποθέτησής του κάλεσε τον κ. Κουρτς να επισκεφθεί την Ελλάδα. Από την πλευρά του, ο καγκελάριος ήταν ιδιαίτερα θερμός έναντι της Ελλάδας. Οπως συνηθίζει μάλιστα ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τον Τούρκο πρόεδρο. «Ο κ. Ερντογάν κάνει κατάχρηση των προσφύγων, των μεταναστών που ζουν εδώ και χρόνια στην Τουρκία, τους εκμεταλλεύεται και τους χρησιμοποιεί ως όπλο κατά της Ε.Ε.» είπε, προσθέτοντας πως «είμαι ευγνώμων που η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση προστατεύει τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή