Μέτρα στήριξης κοινωνίας, οικονομίας προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μέτρα στήριξης κοινωνίας, οικονομίας προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος στους χαμηλούς τόνους για τον κορωνοϊό βάζουν στην Κουμουνδούρου, με τον Αλ. Τσίπρα να καλεί την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Με δηλώσεις του εστίασε στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία της δημόσιας υγείας, τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και επιχειρήσεων, αλλά και τις επιπτώσεις στην οικονομία.

Μετά τηλεφωνικές επαφές με τον καθηγητή Ηλία Μόσιαλο, τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, στον οποίο μετέφερε την άποψή του πως θα πρέπει να κλείσουν τα σχολεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε:

• Ενίσχυση των μονάδων ΜΕΘ με τουλάχιστον 1.000 άτομα προσωπικό, προκήρυξη άμεσα 4.000 νέων θέσεων μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, καθώς και έκτακτο κονδύλι 150 εκατ. ευρώ για την υγεία.

• Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που θα πληγούν με παράλληλη αναστολή του σχεδιασμού της κατάργησης της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

• Ψήφιση στη Βουλή συμπληρωματικού προϋπολογισμού.

Στην Κουμουνδούρου, με αφορμή τον κορωνοϊό, περιμένουν την κυβέρνηση στη «γωνία» για τυχόν λήψη νέων μέτρων. Κομματικές πηγές υπενθυμίζουν πως ο Κυρ. Μητσοτάκης θα βρεθεί αντιμέτωπος με την επιλογή του να μην εφαρμόσει τον εγγυητικό λογαριασμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2,5% του ΑΕΠ φέτος. Οπως υποστηρίζουν, το Μαξίμου θα είχε με αυτόν τον τρόπο το δημοσιονομικό περιθώριο να λάβει έκτακτα μέτρα για την απορρόφηση των οικονομικών κραδασμών από τον κορωνοϊό. Σε αυτό το πνεύμα ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε χθες πως «ήδη πριν κάνει την εμφάνισή του ο νέος ιός, τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ διέψευσαν παταγωδώς το αφήγημα περί μεγέθυνσης των ρυθμών ανάπτυξης».

Παρά τους υψηλούς τόνους που έχουν χρησιμοποιήσει έως τώρα αρκετά στελέχη του κόμματος για την επιμονή της Ιεράς Συνόδου πως το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας δεν εγκυμονεί κινδύνους μετάδοσης του κορωνοϊού, ο Αλ. Τσίπρας επέλεξε να μη συγκρουστεί με την Εκκλησία. Προέταξε την καλή σχέση που έχει χτίσει με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο ή για άλλη μια φορά επέλεξε να μη συμπράξει με την αριστερή πτέρυγα του κόμματός του; «Ολοι έχουμε ευθύνη, τα κόμματα, η Εκκλησία, οι συλλογικοί φορείς της κοινωνίας μας», τόνισε χαρακτηριστικά χωρίς να ανεβάζει το «θερμόμετρο» με την Ιεραρχία. Σε αυτή τη γραμμή, κομματικές πηγές σημείωναν πως «το πρόβλημα δεν είναι τι λέει η Ιερά Σύνοδος, αλλά τι λέει η πολιτεία και το υπουργείο Υγείας που έχουν την αποκλειστική κοινωνική ευθύνη για τη μη εξάπλωση του ιού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή