Ζωτικό πολιτικό χώρο αναζητεί το ΚΙΝΑΛ

Ζωτικό πολιτικό χώρο αναζητεί το ΚΙΝΑΛ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εμπέδωση της αυτόνομης πορείας του ΚΙΝΑΛ, σε μια περίοδο με μεγάλη πόλωση και δύσκολα ζητήματα, θέλει να επιβάλει η Φώφη Γεννηματά. Τα όσα είπε στη δευτερολογία της κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου είναι ενδεικτικά. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έστειλε ουσιαστικά μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις στο εσωτερικό του κόμματος να μην «τσιμπάνε» με την προπαγάνδα, όπως είπε, του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, σε μια σειρά ζητημάτων. Ουσιαστικά η κ. Γεννηματά διαβλέπει έναν κίνδυνο που δεν είναι καινούργιος, το ΚΙΝΑΛ να μείνει εκτός κομματικού ανταγωνισμού και να επικρατήσουν στη δημόσια αντιπαράθεση τα δύο μεγάλα κόμματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη Χαριλάου Τρικούπη. Το γεγονός, άλλωστε, πως στις τελευταίες μετρήσεις το ΚΙΝΑΛ δεν φαίνεται να καρπώνεται τις παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως στο θέμα του μεταναστευτικού, αποτελεί «καμπανάκι» για τη Χαριλάου Τρικούπη.

Μια αποστροφή της προέδρου του κόμματος «δείχνει» προς αυτή την κατεύθυνση, όταν ανέφερε πως «Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μας θέλουν εκτός παιχνιδιού». Στο προσφυγικό, πάντως, στη Χαρ. Τρικούπη θεωρούν πως η κυβέρνηση καλώς έκλεισε τα σύνορα –χθες υπήρξε και επίσκεψη κλιμακίου στον Εβρο υπό τον Ανδρέα Λοβέρδο– αλλά επισημαίνουν σε κάθε τόνο πως η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα ολιγώρησε και έκανε απανωτά λάθη. Χθες, ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης, σε συνέντευξή του (ΣΚΑΪ), τόνισε πως «με τη μικροκομματική ρητορική χάνουμε την ουσία. Στο θέμα λοιπόν πρέπει να γίνει μία διάκριση: είναι διαφορετικό το μείζον θέμα του μεταναστευτικού/προσφυγικού που βλέπουμε τα τελευταία 4-5 χρόνια και είναι διαφορετικό αυτό που βλέπουμε στον Εβρο. Στον Εβρο λοιπόν μιλάμε για ένα οργανωμένο σχέδιο του Ερντογάν που εργαλειοποιεί τον πόνο ανθρώπινων ψυχών». Σήμερα αναμένεται σύσκεψη υπό την κ. Γεννηματά και για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή