Σε… ρυθμούς κορωνοϊού κυβέρνηση, κόμματα

Σε… ρυθμούς κορωνοϊού κυβέρνηση, κόμματα

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O κορωνοϊός «χτύπησε» το Μαξίμου, τα κομματικά γραφεία και τις κοινοβουλευτικές ομάδες, που από χθες έχουν προσαρμόσει πλήρως τις εργασίες τους στα νέα δύσκολα δεδομένα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η τηλεδιάσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βασίλη Κικίλια, τον Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον νέο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά αποτελεί την καθημερινή προτεραιότητά του. Συνεχίζει να πίνει τον πρωινό καφέ με τους πολύ στενούς του συνεργάτες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εξαιτίας του μεγάλου φόρτου εργασίας και των έκτακτων αναγκών, το «παρών» στα γραφεία τους στην Ηρώδου Αττικού δίνουν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου Δημήτρης Τσιόδρας. Δεν πραγματοποιείται, πλέον, ο δεύτερος πρωινός καφές, στον οποίο συμμετείχαν στελέχη της Ν.Δ., ενώ οι δύο αναπληρωτές διευθυντές του γραφείου Τύπου, Γιώργος Ευθυμίου και Αργύρης Παπαστάθης, δουλεύουν εκ περιτροπής με τον έναν να εργάζεται ανά εβδομάδα από το σπίτι του.

Τηρούνται αυστηρά όλες οι αποστάσεις ασφαλείας τόσο στις συσκέψεις όσο και στους χώρους εργασίας και ενδεικτικό είναι πως χθες εγκαινιάστηκε η νέα μορφή του briefing. Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, στην άδεια αίθουσα Τύπου, απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων μέσω της εφαρμογής WhatsApp.

Σε ανάλογους ρυθμούς κινούνται και στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Χαρίτση να ετοιμάζει ειδική πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα συνεδριάζει ακόμα και η Πολιτική Γραμματεία. Οι τηλεδιασκέψεις στην Κουμουνδούρου έχουν ξεκινήσει από το Σάββατο, ενώ την Κυριακή το μεσημέρι 11 στελέχη συμμετείχαν από τις οικίες τους σε σύσκεψη για τον κορωνοϊό, που οδήγησε στην πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συνάντηση από τον πρωθυπουργό.

Η Κουμουνδούρου έχει ερημώσει και είναι χαρακτηριστικό πως χθες στο κόμμα βρέθηκαν μόνο ο Πάνος Σκουρλέτης και το μέλος της Π.Γ. Εφη Καλαμαρά. Τα γραφεία στην οδό Λεωνίδου έχουν κλείσει, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε απολύμανση. Πολλές μικρές τηλεδιασκέψεις έγιναν τη Δευτέρα με τον Αλέξη Τσίπρα να επικοινωνεί μεταξύ άλλων με τον Αλέξη Χαρίτση, τον διευθυντή του γραφείου του Μιχάλη Καλογήρου και τον υπεύθυνο επικοινωνίας για τα μέσα ενημέρωσης Νίκο Ανδριόπουλο. Η συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναβλήθηκε και οι απαραίτητες συνεννοήσεις θα γίνουν τηλεφωνικά. Και στη Βουλή, άλλωστε, τα γραφεία των κομμάτων έχουν αδειάσει και μόνο 10%-20% των υπαλλήλων έχουν φυσική παρουσία.

Στη Χαριλάου Τρικούπη βρίσκεται από χθες μόνο η ασφάλεια και δυο τρεις υπάλληλοι στο τηλεφωνικό κέντρο. Η Φώφη Γεννηματά είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους συνεργάτες της, τηλεφωνικά, μέσω skype, εφαρμογών και email και το γραφείο Τύπου λειτουργεί και στο ΚΙΝΑΛ με βάρδιες.

Την Κυριακή το βράδυ τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο σύμβουλος επικοινωνίας Φίλιππος Φιλιππακόπουλος, ο γραμματέας επικοινωνίας Παναγιώτης Βλάχος, ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης, ο διευθυντής του γραφείου της κ. Γεννηματά, Νίκος Βοσδογάνης και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Ζέφη Δημαδάμα, οδήγησε στο νέο επικαιροποιημένο μήνυμα του Κινήματος για τον κορωνοϊό, την παραμονή στο σπίτι και τη στήριξη στο ιατρικό προσωπικό.

«Τολμηρός» εκ των πολιτικών αρχηγών παραμένει ο Δημήτρης Κουτσούμπας που πηγαίνει κανονικά αυτές τις ημέρες στο γραφείο του αποφεύγοντας, ωστόσο, στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό συνεδριάσεις και συναντήσεις. Στον Περισσό έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποσυμφόρηση των γραφείων και την εργασία από το σπίτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή