Αυστηρότερα προληπτικά μέτρα στη Βουλή

Αυστηρότερα προληπτικά μέτρα στη Βουλή

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτόγνωρες διαδικασίες υιοθετούνται, πλέον, και στο Κοινοβούλιο, ώστε με τη λήψη προληπτικών μέτρων που διαρκώς επικαιροποιούνται και αυστηροποιούνται να αντιμετωπιστεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία έχει εισέλθει και η χώρα μας εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ο στόχος είναι διπλός, σημειώνει χαρακτηριστικά ανώτατη κοινοβουλευτική πηγή: αφενός να προστατευθεί το προσωπικό, πολιτικό και υπηρεσιακό, και αφετέρου να παραμείνει «ανοικτός» ο Ναός της Δημοκρατίας, ώστε να διευθετηθούν πιθανολογούμενες επιτακτικές ανάγκες νομοθέτησης ειδικών μέτρων σε οικονομία, κράτος και κοινωνία.

Η Βουλή λειτουργεί με παρόντες τους απολύτως απαραίτητους υπαλλήλους για τη συνέχιση του νομοθετικού έργου, το οποίο είναι εξαιρετικά περιορισμένου εύρους, ενώ ήδη αναβάλλονται συνεδριάσεις επιτροπών (και της Προανακριτικής), καθώς και των συνεδριάσεων κοινοβουλευτικού ελέγχου. Οι συνεδριάσεις που κριθεί αναγκαίο να πραγματοποιηθούν, θα διεξάγονται με τον ελάχιστο αριθμό βουλευτών (ένας από κάθε κόμμα) και τον αρμόδιο κατά περίπτωση υπουργό.

Οπως και στη Βουλή, έτσι και σε όλους τους χώρους του Προεδρικού Μεγάρου, πραγματοποιούνται εργασίες απολύμανσης. Εκεί πραγματοποιήθηκε χθες και η ορκωμοσία του νέου υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Χαρδαλιά, μετά το τέλος της οποίας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη για τα γενικότερα μέτρα που σχεδιάζονται.

Χθες, η Πρόεδρος δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Rumen Radev, ο οποίος τη συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων της, ενώ ευχαρίστησε τη χώρα μας για τους χειρισμούς της ως προς τη διαφύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων στον Εβρο.

Ο κ. Παυλόπουλος

Σε παρέμβαση για την απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα λόγω κορωνοϊού, αλλά και σε σχέση με την Τουρκία προέβη (ΑLPHA) ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος. «Σε αυτές τις ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες η ατομική συμπεριφορά μας μας επιτρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας προς τον συνάνθρωπο, προς τον πλησίον. Και για κάθε Χριστιανό είναι η ώρα να δείξει ότι τηρεί τη βασική αρχή του “αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν”», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος. Απαντώντας δε στις αιτιάσεις της Αγκυρας, τόνισε: «Οσο για την κριτική της Τουρκίας είναι τόσο αβάσιμη, ώστε γελοιοποιείται διεθνώς. Ας κοιτάξει το αιματοβαμμένο παρελθόν της, στις αρχές του 20ού αιώνα, για να αντιληφθεί τις ευθύνες της και την αναξιοπιστία της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή