Επαφές Δένδια για ιό, μεταναστευτικό

Επαφές Δένδια για ιό, μεταναστευτικό

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπαράζ επαφών με ομολόγους του ανά τον κόσμο με αφορμή τη σταθερή ατζέντα των τελευταίων μηνών, αλλά και την έκτακτη που προέκυψε με τον κορωνοϊό, έχει τα τελευταία 24ωρα ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας. Χθες, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντόμινικ Ράαμπ για τις περιφερειακές εξελίξεις (κατάσταση στη Συρία και στη Λιβύη), τον οποίο και ενημέρωσε για το μεταναστευτικό και τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή. Οι κ. Δένδιας και Ράαμπ συζήτησαν επίσης και για το ενδεχόμενο να υπάρξει κάθε δυνατή διευκόλυνση στους Ελληνες πολίτες που ζουν στη Βρετανία σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ανάλογες συνομιλίες είχε χθες ο κ. Δένδιας και με τον Φινλανδό ομόλογό του Πέκα Χααβίστο, με επίκεντρο, ωστόσο, την εξέλιξη της πανδημίας. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν για την ανάγκη αμοιβαίας διευκόλυνσης του επαναπατρισμού πολιτών των δύο χωρών. Ηδη έχουν οργανωθεί επαναπατρισμοί από Μαρόκο, Ιταλία και Ισπανία, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών παραπέμπει όσους στο εξωτερικό επιθυμούν πληροφορίες να επικοινωνούν με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων στο e-mail [email protected] και με την κρυπτογραφική υπηρεσία στα τηλέφωνα 210-36.81.000, 210-36.81.259 και 210-36.81.730. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή