Επικοινωνία Νίκου Δένδια – Γουάνγκ Γι

Επικοινωνία Νίκου Δένδια – Γουάνγκ Γι

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις ευχαριστίες του προς τον Κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι εξέφρασε, χθες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, για τη βοήθεια που η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας παρέχει προς την Ελλάδα υπό τη μορφή υγειονομικού υλικού και αναμένεται να αφιχθεί σήμερα στην Αθήνα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μείνουν σε διαρκή επικοινωνία, ενώ κατά τη συνομιλία τους οι κ. Δένδιας και Γουάνγκ Γι τόνισαν τη σημασία της προστασίας των πολιτών και των δύο χωρών από τη διάδοση του ιού και της τήρησης των υποδείξεων των υγειονομικών αρχών. Η τηλεφωνική επικοινωνία ακολούθησε επιστολή του κ. Γουάνγκ Γι η οποία αναφέρει τα εξής: «Στη διάρκεια της μάχης των Κινέζων πολιτών κατά της επιδημίας, η ελληνική κυβέρνηση και ο λαός μας πρόσφεραν κατανόηση και συμπαράσταση, για το οποίο εκφράζουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη. Ο ιός δεν σέβεται σύνορα. Η δημόσια υγεία είναι κοινή πρόκληση που αντιμετωπίζουν όλοι ανεξαιρέτως και η συμπαράσταση και η συνεργασία είναι τα πιο ισχυρά όπλα για να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή