Κυρώσεις κατά της Τουρκίας ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Κυρώσεις κατά της Τουρκίας ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ ψηλά στην ατζέντα για τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, με την αξιωματική αντιπολίτευση να συμμερίζεται τους φόβους που υπάρχουν πως ο Ταγίπ Ερντογάν μετά τον Εβρο θα κινηθεί και πάλι προς την κυπριακή ΑΟΖ και νοτίως της Κρήτης. Στην Κουμουνδούρου ασκούν κριτική για τον τρόπο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση να διεθνοποιήσει το θέμα. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανεβάσει μέσα στην εβδομάδα τους τόνους για τη μονομερή χάραξη συντεταγμένων από την Αγκυρα σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ακολουθώντας αυτή τη γραμμή, σε δήλωσή του ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε: «Η κυβέρνηση αρνείται να θέσει καν θέμα κυρώσεων, που θα ενέπλεκε ενεργά την Ε.Ε. στο ζήτημα. Αντ’ αυτού επιμένει να καθησυχάζει τους εταίρους μας ότι αρκούν οι δηλώσεις αλληλεγγύης τους, ενώ η Ελλάδα θα προστατεύει (μόνη της) τα ευρωπαϊκά σύνορα. Επιπλέον, όχι μόνο δεν διεκδικεί ενεργό ρόλο για την Ελλάδα στον ευρωτουρκικό διάλογο που διεξάγεται μετά την τηλεδιάσκεψη Μέρκελ – Μακρόν – Ερντογάν, αλλά διαμηνύει σουρεαλιστικά ότι αυτός ο διάλογος θα υπάρξει μόνο όταν τερματιστούν οι προκλήσεις».

Οσον αφορά τον κορωνοϊό και την αδράνεια που επιδεικνύει η Ε.Ε., ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του εξέφρασε την απορία του για την εμμονή της Γερμανίας στο μοντέλο της λιτότητας: «Η ευρωπαϊκή ηγεσία είτε θα αφήσει πίσω της τις καταστροφικές αυτές πολιτικές ώστε να προστατεύσει τους λαούς της είτε θα καταδικάσει την Ε.Ε. σε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση που θα υπονομεύσει, όχι μόνο τις θυσίες των λαών της, αλλά και την ίδια της την ύπαρξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στον ANT1 επεσήμανε πως περιμένει από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος συνυπέγραψε την επιστολή (για το κορωνο-ομόλογο), ότι «δεν θα κατεβάσει τη σημαία και ότι την επόμενη φορά θα έχει συμμετοχή και πρωταγωνιστικό ρόλο η Ελλάδα ώστε να μην υπάρξει απόφαση, αν δεν είναι η απόφαση που χρειάζεται αυτήν την ώρα η Ευρώπη και η πατρίδα μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή