«Παραφωνίες» και όροι από βουλευτές

«Παραφωνίες» και όροι από βουλευτές

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόφαση του πρωθυπουργού να κατατεθεί σε ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού το ήμισυ της αμοιβής των βουλευτών και των υπουργών για τους επόμενους δύο μήνες έτυχε της πλήρους αποδοχής της πλειοψηφίας της Βουλής. Παρ’ όλα αυτά, οι διαφορετικές οπτικές που υπάρχουν στις τάξεις της αντιπολίτευσης, αλλά και οι παραφωνίες, θολώνουν το τοπίο ενόψει της διάσκεψης των προέδρων την Πέμπτη.

Στην Κουμουνδούρου αναμένεται να αρθεί ο κανονισμός, σύμφωνα με τον οποίο οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν το 40% της αποζημίωσής τους στο κόμμα. Το 20% αφαιρείτο έως τώρα με πάγια εντολή, ενώ το υπόλοιπο ήταν υποχρεωμένοι να το μεταφέρουν κάθε μήνα από τον λογαριασμό μισθοδοσίας τους. Παρά τις πρόσφατες πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους βουλευτές της Περιφέρειας, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και σήμερα περίπου το 1/3 των μελών της Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ήταν συνεπές στο συμφωνητικό που είχε υπογράψει προεκλογικά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, δεν θεωρούν πως θα υπάρξει βουλευτής που θα αντιταχθεί στην κεντρική απόφαση του κόμματος. Οι πρώτες δηλώσεις «ανταρσίας», πάντως, ήρθαν χθες, με τον Π. Πολάκη να δηλώνει πως θα προχωρήσει σε αγορά ειδών προστασίας για το προσωπικό του Νοσοκομείου Χανίων, αξίας ίσης με το μισό του μισθού του. Για τους υπόλοιπους δύο μήνες θα κινηθεί αναλόγως με τις κινήσεις της κυβέρνησης, τόνισε ο τέως αναπλ. υπουργός Υγείας. Την πρόθεσή του να δώσει ολόκληρη την αποζημίωσή του, υπό την προϋπόθεση να ανοίξει το νοσοκομείο της Χαλκίδας, εξέφρασε ο Στ. Κούλογλου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ η γραμματέας της Κ.Ο. Ολγα Γεροβασίλη με ανάρτησή της επιμένει πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα ζητήσει η μείωση του μισθού των «300» κατά 50% να είναι υποχρεωτική και όχι προαιρετική. Στην Κουμουνδούρου ζητούν η συνεισφορά αυτή να επεκταθεί: α) Σε όλους τους ευρωβουλευτές. β) Σε γενικούς γραμματείς και ειδικούς γραμματείς. γ) Σε προέδρους οργανισμών, διοικήσεις ΔΕΚΟ και σε όλους τους κρατικούς αξιωματούχους.

Στην ανάγκη πρωτοβουλίας της Βουλής για τη δημιουργία νέων κλινών στις ΜΕΘ θα επιμείνει το ΚΙΝΑΛ στην αυριανή διάσκεψη, υποστηρίζοντας πως θα πρέπει το Κοινοβούλιο να προχωρήσει παράλληλα στη σύσταση ειδικού λογαριασμού, προκειμένου να αξιοποιήσει τα λεφτά που θα συγκεντρωθούν από τις αποζημιώσεις που θα καταβληθούν.

«Αυτό το αστειάκι οι βουλευτές να γίνονται μονίμως οι χορηγοί των ψηφοφόρων τους κατά περίσταση είναι ένα επικοινωνιακό τρικάκι. Για να είμαστε σοβαροί, οι βουλευτές για να θελήσουν να βοηθήσουν τους πολίτες πρέπει να προτείνουν πράγματα υπέρ των πολιτών», δήλωσε η Λιάνα Κανέλη (ΑΝΤ1), προκαλώντας μια πρώτη σύγχυση για τη στάση που θα κρατήσει το ΚΚΕ. Στον Περισσό προσανατολίζονται να καταθέσουν τη δική τους πρόταση στη διάσκεψη των προέδρων. Eχουν ήδη ζητήσει τη δραστική μείωση των μισθών των βουλευτών και των υπόλοιπων κρατικών αξιωματούχων, την κατάργηση της αποζημίωσης για συμμετοχή στις Επιτροπές και διαφόρων άλλων προνομίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή