Στα νοσοκομεία οι αμοιβές βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ

Στα νοσοκομεία οι αμοιβές βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέση μάχης έχουν πάρει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που δεν καλύπτονται από την απόφαση του πρωθυπουργού να καταθέσει ο κάθε βουλευτής και υπουργός σε ειδικό λογαριασμό για δύο μήνες το ήμισυ της αποζημίωσής του για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Για αλληλεγγύη α λα κάρτ κάνουν λόγο στον ΣΥΡΙΖΑ, που πλειοδοτώντας επιμένουν στην υποχρεωτική συμμετοχή και των «300» με το 50% της αμοιβής τους για τρεις μήνες και παράλληλη επέκταση του μέτρου σε γενικούς γραμματείς, κυβερνητικά στελέχη και διοικητές ΔΕΚΟ.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση αναμένουν τη μεσημεριανή συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων στη Βουλή προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. «Αν δεν συμφωνήσει η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του έχουμε ήδη σχεδιάσει έναν τρόπο με τον οποίο θα συμβάλουμε. Είναι μια συντεταγμένη πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η γραμματέας της Κ.Ο. Oλγα Γεροβασίλη στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αξιωματική αντιπολίτευση αναμένουν να δουν αν θα υπάρξει κάποια πρωτοβουλία από το Κοινοβούλιο.

Σε διαφορετική περίπτωση προσανατολίζονται να προχωρήσουν με την αμοιβή των βουλευτών στην αγορά νοσοκομειακού υλικού προκειμένου να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας.

Στο πρώτο μπρίφινγκ του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε χθες, ο Αλ. Χαρίτσης δήλωσε για το θέμα πως «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έδιναν και δίνουν σημαντικό μέρος του μισθού τους σε δομές αλληλεγγύης. Και αυτό το κάνουμε χωρίς τυμπανοκρουσίες».

Τον δικό του προγραμματισμό κάνει και το ΚΙΝΑΛ, που είχε ήδη ζητήσει τη δημιουργία ενός ειδικού λογαριασμού από τη Βουλή. «Εμείς από την περασμένη εβδομάδα ξεκινήσαμε την προετοιμασία προκειμένου να κάνουμε δωρεά στο σύστημα υγείας. Απευθύνθηκα στον πρόεδρο της Βουλής για να γίνονται θεσμικά αυτές οι ενέργειες και να μην κάνουμε πράγματα για εντυπωσιασμό, να μην κάνουμε πλειστηριασμό τα κόμματα. Περιμένουμε την απάντηση της Βουλής. Αν τα υπόλοιπα κόμματα δεν συμφωνήσουν σε ένα κοινό πλαίσιο, η δική μας Κ.Ο. προχωρεί και θα δώσει στο ΕΣΥ ειδικά κρεβάτια για ΜΕΘ με τον απαραίτητο εξοπλισμό τους», επισήμανε η Φώφη Γεννηματά στον ΣΚΑΪ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή