Το tweet της Αικ. Σακελλαροπούλου για το «μένουμε σπίτι»

Το tweet της Αικ. Σακελλαροπούλου για το «μένουμε σπίτι»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μένουμε σπίτι αλλά δεν χάνουμε την επαφή με την ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό μας» σημειώνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με μήνυμά της στο twitter.

Όπως τονίζει η Πρόεδρος «τα έχουμε ανάγκη τώρα περισσότερο από πριν» και μας προτρέπει σε μια κυριακάτικη εικονική επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και περιήγηση στους θησαυρούς του.

Ακολουθεί η ανάρτηση της κας Σακελλαροπούλου:

«Κυριακάτικη επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και περιήγηση στους θησαυρούς του. #μενουμε_σπιτι αλλά δεν χάνουμε την επαφή μας με την ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό μας. Τα έχουμε ανάγκη τώρα περισσότερο από πριν».

Το tweet συνοδεύεται από βίντεο με τον τίτλο «Συζητώντας με την Ιστορία: 5 + 4 Θησαυροί στο Εθνικό Αρχαιολογικό…» που επιμελήθηκε το γραφείο τύπου του υπουργείου Πολιτισμού με την παρακάτω λεζάντα:

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «Συζητώντας με την Ιστορία», καλεί σε εικονικούς περιπάτους στα μουσεία στους αρχαιολογικούς χώρους και στους εποπτευόμενους οργανισμούς του, όσο #μένουμε_σπίτι. Μετά τους 11 θησαυρούς του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, σήμερα θα δούμε 5 + 4 θησαυρούς του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Σε μια περιήγηση από τους πρώιμους νεολιθικούς οικισμούς της Ελλάδας, μέχρι τις τελευταίες αναλαμπές του αρχαίου κόσμου, η Διευθύντρια του ΕΑΜ Δρ Μαρία Λαγογιάννη, μας παρουσιάζει 9 θησαυρούς του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Το ΕΑΜ, άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το 1889 και είναι το σημαντικότερο στο είδος του παγκοσμίως.

Η σκηνοθεσία είναι του Μιχάλη Ασθενίδη, η μουσική του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργου Κουμεντάκη και η παραγωγή του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή