Πολυνομοσχέδιο του υπ. Παιδείας σε διαβούλευση

Πολυνομοσχέδιο του υπ. Παιδείας σε διαβούλευση

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκρεμή ζητήματα, τα οποία έχουν εξαγγελθεί και πρέπει να ρυθμιστούν νομοθετικά για την επόμενη σχολική χρονιά, θα περιλαμβάνονται σε πολυνομοσχέδιο που θα δώσει σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Παιδείας έως και την Πέμπτη.

Μεταξύ των ρυθμίσεων θα είναι η επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων στο Λύκειο, το νέο πλαίσιο για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, οι νέες θεματικές ενότητες σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, ρυθμίσεις για την προσέλκυση ξένων φοιτητών (π.χ. δεν θα χρειάζεται αναγνώριση από ΔΟΑΤΑΠ των πτυχίων εκτός Ε.Ε. υποψήφιων μεταπτυχιακών φοιτητών σε ελληνικά ΑΕΙ).

Επίσης, στο νομοσχέδιο θα συμπεριληφθούν διορθωτικές διατάξεις για το σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ και τον τρόπο εκλογής πρυτάνεων. Ωστόσο, δεν θα ανακοινωθούν ρυθμίσεις για τις νέες δομές εκπαίδευσης και για τη διαδικασία επιλογής στελεχών.

Τέλος, ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο τομέας του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας εξηγήσεις από την ηγεσία του υπουργείου για τις απευθείας αναθέσεις, ύψους σχεδόν 130.000 ευρώ, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής καμπάνιας του «Μαθαίνουμε στο σπίτι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή