ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Παρασκευή η έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Την Παρασκευή η έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προγραμματίστηκε σήμερα για το πρωί της Παρασκευής, καθώς η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύγκληση της και ενημέρωση των μελών της από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ  και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στ. Πέτσα για το ζήτημα της διάθεσης κονδυλίων προς τα ΜΜΕ, στο πλαίσιο του σχεδιασμού ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα υπέβαλαν μόλις προχθές με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – μέλη της προαναφερόμενης Επιτροπής Σία Αναγνωστοπούλου, Ν. Βούτσης, Γ. Κατρούγκαλος, Σπ. Λάππας και Αθ. Παπαχριστόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούσαν «να γίνει η απολύτως αναγκαία συζήτηση για σοβαρά ζητήματα που αφορούν στη διάθεση, διαχείριση και διαφάνεια κονδυλίων για την ενημέρωση του ελληνικού λαού δια όλων των Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας» και μεταξύ άλλων σημείωναν: «Τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας έχουμε το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση μέσω της σχετικής διαδικασίας για την ακρόαση των υπεύθυνων κυβερνητικών παραγόντων, να απαιτήσουμε κατ’ ελάχιστον την απολύτως διαφανή διαχείριση και τη διαμόρφωση όρων συναντίληψης για τον τρόπο χρηματοδότησης των Μέσων που είναι μία διαδικασία αναγκαία και ανεξάρτητη, κατά τη γνώμη μας, από την Επικοινωνία και Ενημέρωση του λαού μας σε σχέση με τον κορωνοϊό».