Φ. Γεννηματά: «Συμβιβασμός ανάσας χωρίς αλλαγή πορείας για την Ευρώπη οι αποφάσεις του Eurogroup»

Φ. Γεννηματά: «Συμβιβασμός ανάσας χωρίς αλλαγή πορείας για την Ευρώπη οι αποφάσεις του Eurogroup»

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Συμβιβασμός ανάσας, χωρίς αλλαγή πορείας για την Ευρώπη. Τα τρία μέτρα που αποφάσισε το χθεσινό Eurogroup εξυπηρετούν άμεσες ανάγκες για την κρίση, αλλά είναι κατώτερα των περιστάσεων και των προσδοκιών των πολιτών της Ένωσης», σχολίασε η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι η ενίσχυση των συστημάτων υγείας, η στήριξη των μικρομεσαίων, η στήριξη της απασχόλησης (μέσω δανείων) είναι χρήσιμη, δεν αποτελεί όμως λύση για το αύριο. «Δεν προβλέπεται κανένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την επανεκκίνηση των οικονομιών, για την αντιμετώπιση της έκρηξης της ανεργίας, τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Δεν έγιναν αποδέκτες οι προτάσεις για νέο χρήμα, με καινοτόμα εργαλεία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Προσέθεσε πως η εμμονή ορισμένων κυβερνήσεων στις συντηρητικές πολιτικές λιτότητας, οδήγησε σε παραπομπή του προβλήματος στο μέλλον, με τον κίνδυνο διόγκωσης του δημοσίου χρέους των χωρών και κατ' επέκταση επώδυνων μνημονίων να παραμονεύει.

«Η μάχη για την αλλαγή της πορείας της Ευρώπης όμως δεν τελείωσε, τώρα περνά στην πιο κρίσιμη φάση της. Οι ευθύνες των ηγεσιών και των Κυβερνήσεων είναι ιστορικές. Αρχής γενομένης από την επόμενη Σύνοδο Κορυφής», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή