Πλακιωτάκης: Η Τουρκία στέλνει στην Ελλάδα μετανάστες με παλιά δεξαμενόπλοια

Πλακιωτάκης: Η Τουρκία στέλνει στην Ελλάδα μετανάστες με παλιά δεξαμενόπλοια

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένη είναι η επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας για την αποτροπή άφιξης μεταναστών από την Τουρκία, με φόντο τις πληροφορίες ότι η Άγκυρα επιχειρεί να προωθήσει άτομα με κορωνοϊό στη χώρα μας.

«Αυτό που θέλω να σας διαβεβαιώσω είναι ότι με κορωνοϊό ή χωρίς κορωνοϊό, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος συνεχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους στον μέγιστο βαθμό», τόνισε ο πουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση μελετά όλες αυτές τις πληροφορίες και τα δεδομένα και σε κάθε περίπτωση «δεν χαλαρώνουμε ούτε λεπτό».

Όπως είπε, από τη στιγμή που το ΚΥΣΕΑ έλαβε την απόφαση για αυξημένη επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων, οι έλεγχοι δεν έχουν χαλαρώσει ούτε λεπτό και έχουν αυξηθεί οι περιπολίες, τα επιχειρησιακά μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό.

Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη, οι ελληνικές αρχές «έχουν καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό να περιορίσουν τις ροές από την Τουρκία».

«Αυτό που μας έχει προβληματίσει, κάτι που φάνηκε και στην περίπτωση της Τζιάς, είναι ότι προσπαθούνε χρησιμοποιώντας παλιά δεξαμενόπλοια να μεταφέρουν μετανάστες στην πατρίδα μας», σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Πηγή: skai.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή