Ναι στις μειώσεις, όχι σε όλους

Ναι στις μειώσεις, όχι σε όλους

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ας μη βαυκαλιζόμαστε πως μετά το πέρας της πανδημίας θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Τα πάντα θα είναι διαφορετικά και ο ιστορικός θα αναφέρεται στη «μετά κορωνοϊό εποχή». Ακόμα και οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων θα είναι διαφορετικές.

Ισως το μόνο θετικό που θα αποκομίσει η ανθρωπότητα από αυτήν την καταστρεπτική εμπειρία θα είναι το μάθημα που θα μείνει για το πόσο μηδαμινοί είμαστε απέναντι στη φύση. Φυσικά και είναι σίγουρο πως αυτό δεν θα ισχύσει για τους μόνιμους εκμεταλλευτές του ανθρώπινου μόχθου.

Και αυτό το βιώνουμε, με την… πρεμούρα των ισχυρών να διατηρήσουν τη δύναμή τους και των πλουσίων να γίνουν ακόμα πιο πλούσιοι. Στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, έχουμε ήδη περικοπή αποδοχών και τις πρώτες συζητήσεις για την αναθεώρηση των συμβολαίων των αθλητών.

Εδώ είναι σίγουρο πως θα συμφωνήσετε οι περισσότεροι πως, πράγματι, οι αμοιβές πολλών αστέρων των δύο αθλημάτων, και όχι μόνο αυτών, είχαν φτάσει σε μυθικά ποσά, που δεν μπορεί να τα χωρέσει ανθρώπου νους. Επομένως, μια περικοπή σ’ αυτούς δεν θα προκαλέσει και… κοινωνική αναταραχή.

Ομως θα πρέπει ό,τι όφελος προκύψει από αυτές να μην τις καρπωθούν τα αφεντικά των ομάδων, αλλά να κατανεμηθούν στους χαμηλότερα αμειβόμενους παίκτες.

Οπως επίσης και στο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό των ομάδων και στις ακαδημίες. Επιτέλους, θα πρέπει η ψαλίδα να κλείσει. Και αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος των παγκόσμιων, αλλά και των εθνικών ομοσπονδιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή