ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση τουρκικού ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για τις γεωτρήσεις

Απάντηση τουρκικού ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για τις γεωτρήσεις

Την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που καταδικάζει «τη νέα εξαγγελθείσα παράνομη γεώτρηση της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας», σχολίασε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, με τη σημερινή της ανακοίνωση, «η Ελλάδα δείχνει για μία ακόμη φορά, ότι έχει μία αντίληψη μακριά από τα δεδομένα και μία άδικη συμπεριφορά απέναντι στα προβλήματα της περιοχής μας».

«Η ελληνική/ελληνοκυπριακή πλευρά αγνοεί σκόπιμα την πραγματικότητα, ότι η χώρα μας έχει νόμιμα κυριαρχικά δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, και ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν ίσα δικαιώματα στους πόρους γύρω από τη νήσο, ώς συνιδιοκτήτες της», προσέθεσε ο Ακσόι, όταν ερωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφο.

Ακόμη, έκανε λόγο για «μαξιμαλιστική και αδιάλλακτη στάστη του ελληνικού/ελληνοκυπριακού δίδύμου, η οποία κατά βάση απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο». 

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα τόσο της χώρας μας όσο και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (σ.σ. Κατεχόμενα) στην Ανατολική Μεσόγειο με αποφασιστικότητα», προσέθεσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.