Εθνική στρατηγική και διασφάλιση της ποιότητας στα ΑΕΙ στην πρώτη συνεδρίαση της ΕΘΑΑΕ

Εθνική στρατηγική και διασφάλιση της ποιότητας στα ΑΕΙ στην πρώτη συνεδρίαση της ΕΘΑΑΕ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) πραγματοποιήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης, σήμερα.

Όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως η ΕΘΑΑΕ αποτελεί κεντρικό πυλώνα αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Η σημαντική ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της ανεξάρτητης αρχής, σε τομείς όπως η διαμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας και η αξιολόγηση και τα κριτήρια χρηματοδότησης των ΑΕΙ, συνιστούν θεμέλια του εγχειρήματος, γι’ αυτό και η κυβέρνηση προέταξε τη θεσμοθέτηση της ισχυρής αυτής ανεξάρτητης αρχής» είπε η κ. Κεραμέως.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας κ. Βασίλης Διγαλάκης αναφέρθηκε στην επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να ξεκινήσει το μεταρρυθμιστικό της έργο στην ανώτατη εκπαίδευση από την αναβάθμιση της ΕΘΑΑΕ. «Ο διττός, πλέον, ρόλος της ανεξάρτητης αρχής περιλαμβάνει τόσο τη χάραξη της εθνικής στρατηγικής, όσο και τη διασφάλιση της ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση. Ο στρατηγικός σχεδιασμός σε εθνικό επίπεδο, αλλά και η σύναψη πολυετών προγραμματικών συμφωνιών με τα πανεπιστήμια που θα τους επιτρέψει να καταρτίσουν τις δικές τους αναπτυξιακές στρατηγικές, θα οδηγήσουν στην πλήρη αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα» τόνισε.

Το Ανώτατο Συμβούλιο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) στελεχώνουν κορυφαίοι επιστήμονες διεθνούς εμβέλειας. Πρόεδρος  της είναι ο καθηγητής ΑΠΘ κ. Περικλής Μήτκας και τα μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου,  ο κ. Γεώργιος Χρούσος, ομότιμος καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ, ο κ. Άγγελος Χανιώτης, καθηγητή Αρχαίας Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών στο Ινστιτούτο Προηγμένων Μελετών του Princeton, η κ. Χρύσα Κουβελιώτου, καθηγήτρια και διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιστημών Αστρονομίας, Φυσικής και Στατιστικής του Πανεπιστημίου George Washington, και ο κ. Γιώργος Δουκίδης, καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για περισσότερη αρθρογραφία, γίνετε συνδρομητής στην έντυπη Καθημερινή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή