Κάλυψη από Μαξίμου στον Βρούτση έναντι των επιθέσεων

Κάλυψη από Μαξίμου στον Βρούτση έναντι των επιθέσεων

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτική κάλυψη στον υπουργό Εργασίας για την «αστοχία» που καταγράφηκε στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών προσέφερε χθες η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της Στ. Πέτσα, αποκρούοντας σε αυτή τη φάση τη δριμύτατη κριτική της αντιπολίτευσης και το επιτακτικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για παραίτηση του κ. Γ. Βρούτση.

«Ο Γ. Βρούτσης απολαύει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας. Και αφού σημείωσε ότι «όταν λαμβάνονται τόσα πολλά μέτρα σε τόσο μεγάλη πίεση χρόνου, μπορεί να γίνονται και αστοχίες», συμπλήρωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Σημασία έχει οι αστοχίες να εντοπίζονται, να αναγνωρίζονται και να διορθώνονται. Και ο κ. Μητσοτάκης το έκανε». Σημείωσε δε ότι ο πρωθυπουργός έδωσε ταυτόχρονα εντολή να ξεκινήσει αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού.

«Πράγμα που, δυστυχώς, δεν συνέβη τα τελευταία χρόνια», όπως είπε.

Στην πίεση του χρόνου για λήψη αποφάσεων εν μέσω έκτακτων και πρωτόγνωρων συνθηκών απέδωσε και ο ίδιος ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στη Βουλή, τις καταγραφείσες «αστοχίες». Eσπευσε, ωστόσο, να προσθέσει ότι όλες οι διαδικασίες έγιναν με διαφάνεια και στη βάση του νομοθετικού πλαισίου που είχε για τέτοιες διαδικασίες θεσπίσει, την προηγούμενη περίοδο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε υποκριτικό το να καταγγέλλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την κυβέρνηση για το ζήτημα αυτό, υπενθυμίζοντας ότι τις ίδιες διαδικασίες με κόστος πολλών εκατομμυρίων είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αρκετές φορές πριν από τις πρόσφατες εκλογές. «Σε μια έκτακτη κατάσταση, όταν είσαι υποχρεωμένος να παίρνεις αποφάσεις σε χρόνο μηδέν, σε πράγματα τα οποία είναι μη προδιαγεγραμμένα, είναι έκτακτα, φυσικά και μπορείς να αλλάξεις τις αποφάσεις σου. Δικαίωμα είναι να μπορείς να πεις ότι “έκανα μία αστοχία και πάω ένα βήμα παρακάτω, αλλά έχω την τόλμη να την αλλάξω, να την αναγνωρίσω”», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βρούτσης και χαρακτήρισε «κατασυκοφαντικά όσα η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει ως μέγα σκάνδαλο».

«Θα περίμενα να υπάρχει ευαισθησία από τον κ. Βρούτση να παραιτηθεί ή από τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να τον παραιτήσει», απάντησε αμέσως εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Π. Σκουρλέτης, ενώ και με σειρά δηλώσεων κορυφαίων στελεχών του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρεί υψηλούς τόνους κριτικής, αναδεικνύοντας το συγκεκριμένο ζήτημα σε αιχμή της αντιπολιτευτικής του τακτικής αυτό το διάστημα εντός και εκτός Βουλής. Για «πλήρη ομολογία ενοχής εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτσης. «Σε τόσο κρίσιμες στιγμές, το “συγγνώμη λάθος” δεν αρκεί», σχολίασε η τέως υπουργός Εφη Αχτσιόγλου, ενώ ερώτημα προς την Κομισιόν υπέβαλαν ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Υψηλών τόνων κριτική για το ίδιο θέμα ασκούν στην κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή