Ανοιγμα σχολείων τον Σεπτέμβριο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανοιγμα σχολείων τον Σεπτέμβριο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για αχρείαστο ρίσκο κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τοποθετούμενος στα σχέδια της κυβέρησης για την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί στην επιστροφή των μαθητών της Γ΄ Λυκείου προκειμένου να διενεργηθούν οι πανελλαδικές αλλά εισηγείται την ασφαλή επιστροφή στα θρανία από τον Σεπτέμβριο.

Η απόφαση για τη διακοπή λειτουργίας των σχολείων ήταν αναμφίβολα επιβεβλημένη και συντέλεσε καθοριστικά στην επιτυχημένη μέχρι στιγμής υγειονομική αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Σε αυτό που όλοι συμφωνούν είναι η ανάγκη να διενεργηθούν οι εξετάσεις για τα Πανεπιστήμια το αργότερο μέχρι τα μέσα Ιουλίου, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να επανέλθουν για λίγες ημέρες προετοιμασίας στα θρανία οι μαθητές  της Γ΄ Λυκείου. Το ίδιο ισχύει και για την πραγματοποίηση των πτυχιακών εξετάσεων στα Πανεπιστήμια» (…)

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί να είναι πολιτική, αλλά να βασίζεται –αν όχι στην ομοφωνία- τουλάχιστον στην πλατιά συναίνεση της επιστημονικής κοινότητας. Από τη στιγμή που αυτή η συναίνεση σήμερα δεν υφίσταται, η έναρξη των σχολείων για μόλις ένα μήνα πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, αποτελεί αχρείαστο ρίσκο που δεν πρέπει να αναληφθεί. Αναρωτιόμαστε δε, τι θα εξυπηρετούσε μια τέτοια βεβιασμένη απόφαση από πλευράς της κυβέρνησης, στο βαθμό που η επανέναρξη μαθημάτων για λίγες μόνο μέρες δεν εξυπηρετεί εκπαιδευτικές ανάγκες, ενώ, μπορεί να οδηγήσει σε επέκταση των κρουσμάτων μεταξύ των μαθητών, των εκπαιδευτικών αλλά και του γενικού πληθυσμού. Ποιος, λοιπόν, μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο όσα πετύχαμε επί δύο μήνες να ανατραπούν;

Επιπλέον, σε όσες ευρωπαϊκές χώρες έχει αποφασιστεί επαναλειτουργία των σχολείων, αυτή συνδυάζεται με δεκάδες χιλιάδες τεστ ημερησίως, κάτι που στη χώρα μας δεν είναι δυνατό, όταν επί μήνες έχουν πραγματοποιηθεί μόνο 70.000 τεστ και είμαστε ουραγοί σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Επίσης, η κατάσταση των σχολικών κτιρίων δεν προσφέρεται για άμεση οργάνωση υγειονομικών μέτρων».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Αντί, λοιπόν, να προχωρήσουμε τώρα στο βεβιασμένο άνοιγμα των σχολείων, πρέπει να προετοιμαστούμε για την επόμενη χρονιά δημιουργώντας τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ένα ασφαλές από όλες τις απόψεις άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, όταν θα έχουμε καλύτερη εικόνα του μέρους του πληθυσμού με αντισώματα και ενδεχομένως εφοδιασμένοι και με νέα φαρμακευτικά όπλα για την αντιμετώπιση του ιού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή