Ικανοποίηση για την «πρεμιέρα»

Ικανοποίηση για την «πρεμιέρα»

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον μίτο της Αριάδνης που πρέπει να ακολουθήσουμε «για να βγούμε ασφαλείς από τον λαβύρινθο της πανδημίας του κορωνοϊού» παρομοίασε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τη φάση που έχουμε μπει με τη σταδιακή άρση των μέτρων, η οποία ξεκίνησε από χθες. Είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που σε καμία περίπτωση δεν είναι γραμμική, αλλά κάθε ημέρα εξετάζεται από την αρχή.

Στο Μαξίμου υπάρχει ικανοποίηση για όσα έγιναν χθες καθώς τόσο οι πολίτες όσο και οι επαγγελματίες που επανεκκίνησαν τις επιχειρήσεις τους τήρησαν ευλαβικά τα μέτρα, αφήνοντας αισιοδοξία για το μέλλον. Παρόμοια εικόνα και στα ΜΜΜ, με τους πολίτες στη συντριπτική πλειονότητά τους να τηρούν τους νέους κανόνες. Η εικόνα δημιουργεί αισιοδοξία πως οι επόμενες φάσεις θα εξελιχθούν ομαλά και το σχέδιο της κυβέρνησης θα εξελιχθεί απρόσκοπτα. Οπως είπε και ο κ. Πέτσας, «κάθε σχέδιο, όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπόκειται σε βελτιώσεις ή και αναθεωρήσεις, ανάλογα με τις εξελίξεις». Στο Μαξίμου ευελπιστούν πως οι αναθεωρήσεις θα είναι για καλό και όχι για την αντιμετώπιση μιας επιδείνωσης της κατάστασης.

Συμβολικά, την ίδια ημέρα άρσης των πρώτων περιοριστικών μέτρων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη χθες στο Προεδρικό Μέγαρο για τετ α τετ συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η συνάντηση, πλην του ουσιαστικού περιεχομένου, είχε σκοπό να σηματοδοτήσει, όπως είπε και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, και αυτό το νέο ξεκίνημα, καθώς η προηγούμενη συνάντηση εργασίας μεταξύ πρωθυπουργού και Προέδρου είχε γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Ικανοποίηση για την «πρεμιέρα»-1

Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Σακελλαροπούλου, χθες, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρωθυπουργός εξήρε τη συμπεριφορά των Ελλήνων πολιτών και έκανε μια «δημόσια ενθάρρυνση»: «Αυτές οι καλές συνήθειες να εξακολουθούν να συνεχίζουν να εκδηλώνονται και τις επόμενες εβδομάδες, μέχρι που να έχουμε τα επόμενα θετικά νέα». Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου στάθηκε στην «εντυπωσιακή ωριμότητα που επέδειξε το κοινωνικό σύνολο στη συμμόρφωση με τα υγειονομικά, με τους περιορισμούς, με τα μέτρα που υπέδειξαν οι αρμόδιοι επιστήμονες και οι κρατικοί φορείς». Για την επόμενη φάση η Πρόεδρος δήλωσε αισιόδοξη «ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε έτσι χάρη στη συνεργασία που επιδείχθηκε σε αυτήν την περίοδο, ότι θα συνεχίσουμε και έτσι».

Δημόσιο αγαθό

Χθες, ο πρωθυπουργός συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στη διάσκεψη δωρητών προκειμένου να στηριχθεί το έργο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της επιστημονικής κοινότητας για την ανάπτυξη γρήγορης και ισότιμης πρόσβασης στη διάγνωση και στη θεραπεία του κορωνοϊού. Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το εμβόλιο θα πρέπει να αποτελέσει παγκόσμιο δημόσιο αγαθό, διασφαλίζοντας την ισότιμη πρόσβαση όλων των χωρών στην καταπολέμηση της πανδημίας, καθώς η ασφάλεια του καθενός οδηγεί στην ασφάλεια όλων.  Τέλος, χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού. Απαντώντας ωστόσο σε σχετική ερώτηση της «Κ», ανέφερε πως η αξιολόγηση των υπουργών δεν έχει σταματήσει από τον πρωθυπουργό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή