Διεύρυνση κατηγορητηρίου για Novartis ζητεί η Ν.Δ.

Διεύρυνση κατηγορητηρίου για Novartis ζητεί η Ν.Δ.

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γραπτή πρόταση για διεύρυνση του αριθμού των διερευνώμενων από την Προανακριτική αδικημάτων που ενδέχεται να τέλεσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος κατέθεσαν, χθες, 30 βουλευτές της Ν.Δ., δρομολογώντας έτσι τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την επ’ αυτής ψηφοφορία, εντός του προσεχούς δεκαημέρου από την εθνική αντιπροσωπεία, κίνηση η οποία προκάλεσε εντονότατη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην πρότασή τους οι «γαλάζιοι» αναφέρουν ότι από τις έως τώρα εργασίες της Προανακριτικής, και επικαλούμενοι μεταξύ άλλων το περιεχόμενο των καταθέσεων της πρώην εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, του αντιεισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, και του κ. Σάμπυ Μιωνή, προκύπτουν ενδείξεις «για την ενδεχόμενη τέλεση –υπό του κ. Δημητρίου Παπαγγελόπουλου– ετέρων μεν, συναφών δε, αδικημάτων». Στο πλαίσιο αυτό κάνουν λόγο για τα αδικήματα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, της εκβίασης, καθώς και της «εγκληματικής οργάνωσης, περίπτωσης συμμορίας». Υπενθυμίζεται ότι η εν λειτουργία ειδική Επιτροπή έχει συσταθεί για να διερευνήσει συγκεκριμένα τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών, της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση εγκλήματος, της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος αυτοτελώς, καθώς και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.

«Με θεσμική προσήλωση, αντικειμενικότητα και δίχως εκπτώσεις ως προς την αλήθεια είμαστε αποφασισμένοι να φθάσουμε μέχρι τέλους ώστε να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός τι πραγματικά συνέβη και εάν χρησιμοποιήθηκαν η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της ως υποχείρια επίορκων πολιτικών», σημειώνει σε δήλωσή του ο γ.γ. της Κ.Ο. της Ν.Δ. Στ. Καλαφάτης.

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι η υπόθεση της Προανακριτικής θα μετατραπεί για τη Ν.Δ. σε ένα μεγαλοπρεπές Βατερλώ. Αυτό και γίνεται. Αφού τα στοιχεία και η αλήθεια δεν τους επέτρεψαν να βαφτίσουν το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis σε σκευωρία, τώρα προχωρούν στο δεύτερο στάδιο της γελοιοποίησής τους, κατασκευάζοντας κατηγορίες που μόνο στο μυαλό των πραγματικών σκευωρών υπάρχουν. Απέτυχαν να μπλοκάρουν τη δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο Novartis, απέτυχαν να τρομοκρατήσουν μάρτυρες και δικαστικούς λειτουργούς. Θα αποτύχουν ξανά» επισημαίνει σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ένταση στο πολιτικό σκηνικό, πάντως, εντός Βουλής βρίσκεται «στο κόκκινο» και με άλλες αφορμές, όπως η συζήτηση νομοσχεδίου του υπ. Περιβάλλοντος που ψηφίζεται σήμερα, με την αντιπολίτευση να εκφράζει εντονότατες διαφωνίες για τις διατάξεις του, και με τον ΣΥΡΙΖΑ να εγείρει από χθες εντόνως και θέμα αντισυνταγματικότητας σειράς εξ αυτών των διατάξεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή