Στην οικονομία εστιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην οικονομία εστιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συχνές παρεμβάσεις του Ευκλ. Τσακαλώτου κάνουν σαφές πως στον ΣΥΡΙΖΑ θα ρίξουν όλο το βάρος από εδώ και πέρα στην οικονομία. Το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε η κυβέρνηση στην Ε.Ε. έκανε «φύλλο και φτερό» ο αρμόδιος τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας την παραδοχή που περιλαμβάνει το κείμενο πως έχουν ληφθεί μέτρα που δεν ξεπερνούν το 3% του ΑΕΠ. Από το πρόγραμμα, σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, αναδεικνύεται ότι οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ σε τομείς όπως η μείωση της ανεργίας, της μερικής απασχόλησης και της φτώχειας βελτίωσαν την ποιότητα της ζωής της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Κουμουνδούρου κατηγορεί τον Χρ. Σταϊκούρα για έλλειμμα ενημέρωσης: «Φαίνεται η Ν.Δ. είναι αποφασισμένη να μην ενημερώνει τους πολίτες για τίποτα σημαντικό, αν δεν πιεστεί από εμάς. Χρειάστηκε ερώτηση για να μάθουμε για τη χρήση του “μαξιλαριού”, χρειάστηκε ερώτηση για την παραδοχή του ύψους των ταμειακών διαθεσίμων, χρειάστηκε παρέμβαση για να μάθουμε για το σενάριο ύφεσης 7,9%».

Από τη στιγμή που οι εκλογές κερδίζονται ή χάνονται από την οικονομία, στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει λάβει τις τελικές αποφάσεις του για το αν θα προσφύγει σε πρόωρες κάλπες, παρά το γεγονός πως στο Μαξίμου εξακολουθούν να αποκλείουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Φαίνεται να το σκέφτονται», ανέφερε ο Γ. Κατρούγκαλος μιλώντας στο Θέμα FM, συμπληρώνοντας πως «ο μοναδικός λόγος που μπορεί να φανταστεί κανείς κίνητρο πραγματικό για κάτι τέτοιο είναι να θέλει ο πρωθυπουργός να δραπετεύσει από τις συνέπειες της πολιτικής του το αμέσως επόμενο διάστημα». Δεν είναι μόνο η δημοσκοπική υπεροχή της Ν.Δ. που προκαλεί σκεπτικισμό στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στο μικροσκόπιο του κόμματος έχει μπει μια σειρά από κινήσεις της κυβέρνησης. Υπάρχουν στελέχη που εκτιμούν πως ο Κυρ. Μητσοτάκης επιχειρεί να εκβιάσει την επιστροφή στην κανονικότητα επαναφέροντας στα θρανία όλους τους μαθητές. Η γρήγορη ολοκλήρωση των Πανελληνίων μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού «απελευθερώνει και τις τάξεις», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι πιο καχύποπτοι. Στέλεχος της Κουμουνδούρου τόνιζε επίσης στην «Κ» πως η γρήγορη επανέναρξη της Προανακριτικής για τη Novartis σβήνει τον κίνδυνο παραγραφής, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, αφού, όπως σημείωνε, παρά τις αλλαγές στο Σύνταγμα, για αδικήματα που έχουν τελεσθεί πριν από την αναθεώρηση εφαρμόζεται η παλαιά διάταξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή