Βουλή: Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία επί του ν/σ για το περιβάλλον

Βουλή: Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία επί του ν/σ για το περιβάλλον

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την επιλογή να αποχωρήσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, πριν από την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί σχεδίου νόμου για το περιβάλλον – ως έκφραση διαμαρτυρίας για τις ακολουθούμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες νομοθέτησης, ο κ. Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε ακόμα μία κλιμάκωση της συγκρουσιακής στρατηγικής του.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση της πλειοψηφίας να διεξαχθεί η επίμαχη ψηφοφορία και δι’ επιστολικής ψήφου, καθώς εν μέσω των ειδικών συνθηκών τήρησης έκτακτων υγειονομικών κανόνων, κρίθηκε σκόπιμο να μην υπάρξει μαζική προσέλευση των μελών της εθνικής αντιπροσωπείας στο Κοινοβούλιο. αποχωρώντας, μάλιστα, σημείωσε ότι αν δεν αλλάξουν οι μη αποδεκτές για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλογές νομοθέτησης, ο ΣΥΡΙΖΑ απέχοντας και καταγγέλλοντας δεν θα νομιμοποιήσει ούτε και στο μέλλον ανάλογες διαδικασίες.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ασκούσε έντονη κριτική όχι μόνο για το περιεχόμενο του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου, αλλά και εκ νέου για την οικονομική πολιτική, ενώ δεν άφησε αναπάντητη ούτε την επικριτική αναφορά του πρωθυπουργού κατά την πρωινή ομιλία του στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε χθες συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

“Για τη συγκέντρωση τι να πω; Ούτε στοιχειώδεις αποστάσεις ασφαλείας δεν μπορούσατε να κρατήσετε και μετά εκνευρίζεστε γιατί οι πολίτες εύλογα αναρωτιούνται τι θα συνέβαινε αν τύχαινε σε εσάς η διαχείριση αυτής τη πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης” είπε απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: “Η κυβέρνηση ουδέποτε είχε, έχει και θα έχει πρόθεση να περιορίσει το δικαίωμα της δημόσιας συνάθροισης, της διαμαρτυρίας με άλλα λόγια. Αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό της Δημοκρατίας μας.

Αλλά, απαιτώ από κόμματα και από συνδικαλιστικούς φορείς που οργανώνουν διαδηλώσεις αυτή την εποχή, να έχουν τη στοιχειώδη ευθιξία να σέβονται τις υποδείξεις των ειδικών και να μην παρουσιάζεται αυτή η άθλια εικόνα, η οποία παρουσιάστηκε χθες έξω από τη Βουλή. Αδικεί και αυτούς οι οποίοι διαδηλώνουν και τα αιτήματά τους”.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε: “Μέχρι και η συγκέντρωση των περιβαλλοντικών οργανώσεων έξω από τη Βουλή τον πείραξε τον κ. Μητσοτάκη. Και προφανώς δεν τον πείραξε γιατί ξαφνικά τον έπιασε ο πόνος για τις αποστάσεις. Όταν καλούσε στο τηλέφωνο το δήμαρχο να αλλάξει δρομολόγιο και να περάσει έξω από το Μαξίμου το φορτηγό με τη συναυλία και καλούσε και τους δημοσιογράφους και τα συνεργεία να τον απαθανατήσουν σε αυτή τη δήθεν αυθόρμητη στιγμή, δεν τον πειράζανε οι αποστάσεις που δεν τηρήθηκαν. Και δεν είχε αρθεί ακόμη η καραντίνα. Τώρα τον πείραξε η διαμαρτυρία. Για να δημιουργήσετε την εικονική πραγματικότητα. Της επιτυχίας και της κανονικότητας”.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή