ΣΥΡΙΖΑ: Σε «καραντίνα» καλλιτέχνες, μικρομεσαίοι

ΣΥΡΙΖΑ: Σε «καραντίνα» καλλιτέχνες, μικρομεσαίοι

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης σε επιμέρους κλάδους επιχειρεί να αναδείξει καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» να εστιάζει στον καλλιτεχνικό κόσμο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε την ανάγκη για μια «γενναία επιδοματική πολιτική», αλλά και για «ενεργητικές πρωτοβουλίες» που οφείλει να προωθήσει το Μέγαρο Μαξίμου για τους ανθρώπους του πολιτισμού. Εκανε λόγο για «πολλές μικρές παραστάσεις, δεκάδες παραστάσεις στις πόλεις, στην Περιφέρεια, μουσικές παραστάσεις, θεατρικές παραστάσεις, όπου δεν είναι ανάγκη οι άνθρωποι να συνωστίζονται. Υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες αρκεί να υπάρχει η βούληση της χρηματοδότησης, της στήριξης από την πλευρά της πολιτείας». Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε πως «θα μπορούσε να υπάρξει ένα ειδικό κοινωνικό πρόγραμμα πολιτισμού για την αγορά βιβλίων,  για τη στήριξη του κινηματογράφου, ένα πρόγραμμα για τις δημόσιες – δημοτικές βιβλιοθήκες και τα βιβλιοπωλεία».

Οσον αφορά τις προβλέψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την ύφεση, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξαπέλυσε νέες βολές κατά της κυβέρνησης. «Το προεκλογικό αφήγημα της Ν.Δ. για τη μεσαία τάξη μας άφησε χρόνους. Σε συνέντευξή του στο CNN ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για ύφεση 10%. Αν ξεκινάνε από 4,7% την Πέμπτη, το κάνουν 7,9% την Κυριακή και τη Δευτέρα φτάνουν στο 10%, αγχώνομαι πού θα φτάσουν μέχρι το άλλο Σαββατοκύριακο», επεσήμανε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, ανεβάζοντας τους τόνους με το Μαξίμου. Για αδράνεια της κυβέρνησης και έλλειψη σχεδίου που είναι καταστροφική για τους εργαζομένους και τους μικρομεσαίους έκανε λόγο ο Αλέξης Χαρίτσης απευθυνόμενος για άλλη μία φορά στη μερίδα των πολιτών που θέλει να προσεγγίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεν έχει λάβει υπ’ όψιν της η κυβέρνηση, συμπληρώνοντας πως «υπάρχει άλλος δρόμος, με εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης της οικονομίας, στοχευμένες παρεμβάσεις για τους ανέργους και τους αδύναμους».

Ανοίγοντας τη «βεντάλια» της αντιπολιτευτικής επίθεσης, ο Νίκος Φίλης και 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση προς τη Νίκη Κεραμέως ζητούν να μάθουν γιατί στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ η αναλογία ενός ατόμου (εκπαιδευτικού και μαθητή) ανά 7 τ.μ. στη σχολική αίθουσα τροποποιήθηκε. Η αρμοδιότητα της οριοθέτησης πέρασε στο υπουργείο Παιδείας και η ερμηνεία που δίνουν στην Κουμουνδούρου είναι πως στη συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών τάξεων ο αριθμός των 15 μαθητών που έχει ήδη ανακοινωθεί δεν μπορεί να επιτευχθεί. «Συνεπώς το άνοιγμα των σχολείων καθίσταται πρακτικά αδύνατο», υποστηρίζουν από την Κουμουνδούρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή