Ευθύνες στην κυβέρνηση για την ύφεση καταλογίζει ο Αλ. Τσίπρας

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την ύφεση καταλογίζει ο Αλ. Τσίπρας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευθύνες για την άναδειξη της Ελλάδας σε «πρωταθλήτρια της Ευρώπης στην ύφεση και τις απολύσεις» επιρρίπτει στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μέσω των κοινωνικών δικτύων.

«Η Κομισιόν σήμερα επιβεβαιώνει αυτό που επισημαίνουμε από τη πρώτη στιγμή: Ότι η Ελλάδα εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θα είναι δυστυχώς η πρωταθλήτρια της Ευρώπης στην ύφεση και τις απολύσεις», αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως «η ανευθυνότητα της κυβέρνησης που δεν είναι σε θέση ούτε καν μια σοβαρή πρόβλεψη να κάνει για την ύφεση το τρέχον έτος, είναι προφανής».

«Ωστόσο το χειρότερο είναι πως η στρατηγική της ανεπαρκούς στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις δεν οφείλεται στην ανικανότητα των υπουργών του κ. Μητσοτάκη αλλά στη προσωπική του επιλογή», συνεχίζει ο Αλ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως «αν και κυνική, είναι συνειδητή του επιλογή, να αντιμετωπισθεί η πανδημία ως ευκαιρία για ένα νέο γύρο αναδιάρθρωσης της οικονομίας».

«Για να σαρωθούν η αγορά εργασίας και οι μισθοί και να αναγκαστούν σε λουκέτο χιλιάδες μικρομεσαίοι που μέχρι χθες τους υμνούσε, αλλά σήμερα οι υπουργοί τους αποκαλούν "ζόμπι" και "μπαταχτσήδες". Και στο τέλος να επιβιώσουν, να χρηματοδοτηθούν και να αναπτυχθούν μόνο οι μεγάλοι και ισχυροί, καταλαμβάνοντας το χώρο των μικρών και των μεσαίων που θα έχουν πια βγει εκτός αγοράς και δίνοντας μισθούς πείνας στους εργαζόμενους», υπογραμμίζει και καταλήγει: «Αυτό είναι το σχέδιο Μητσοτάκη. Αντί "Μένουμε όρθιοι", "Μένουμε με την ελίτ…"».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή