Αποστάσεις από Παπαγγελόπουλο

Αποστάσεις από Παπαγγελόπουλο

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα ειδικά μέτρα υγειονομικής προστασίας να παραμένουν σε ισχύ, αν και με μικρά βήματα χαλάρωσης ή και με σχεδιασμό περαιτέρω τεχνολογικής υποστήριξης των εργασιών με προετοιμασία για τηλεδιασκέψεις και στην Ολομέλεια, η Βουλή ανεβάζει καθημερινά ρυθμούς σε όλα τα επίπεδα: πολλαπλασιάζονται τα προς ψήφιση ν/σ, αυξάνεται ο αριθμός συμμετοχής βουλευτών σε συνεδριάσεις, συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς και οι εργασίες της Προανακριτικής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Το κλίμα αναμένεται να φορτιστεί εκ νέου σήμερα κιόλας, καθώς συζητείται στην Ολομέλεια το μεταναστευτικό ν/σ, ενώ παράλληλα φαίνεται πως παραμένει το «αγκάθι» του τρόπου διεξαγωγής ονομαστικών ψηφοφοριών. Η χθεσινή διάσκεψη των προέδρων αποφάσισε κατά πλειοψηφία, σύμφωνα με πληροφορίες, να διατηρηθεί έως τουλάχιστον την 1η Ιουνίου η δυνατότητα να ψηφίζουν μέσω επιστολικής ψήφου οι βουλευτές που δεν μπορούν –λόγω μέτρων– να είναι παρόντες. Με αυτή την επιλογή διαφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Τσίπρα προ ολίγων 24ώρων να κλιμακώνει την αντιπολιτευτική διαμαρτυρία για τον συγκεκριμένο τρόπο ψηφοφορίας, ανακοινώνοντας ότι η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει, ώστε, όπως είπε, να μην νομιμοποιηθεί η διαδικασία. Σημειώνεται, πάντως, ότι η δυνατότητα επιστολικής ψήφου δεν μπορεί να ισχύσει σε περιπτώσεις που η ψηφοφορία θα είναι μυστική. Υπό αυτή την έννοια, παραμένει αβέβαιο το τι θα γίνει όταν τεθεί προς έγκριση η πρόταση των βουλευτών της Ν.Δ. για διεύρυνση του αριθμού των αδικημάτων που εξετάζονται στο πλαίσιο των εργασιών της Προανακριτικής, καθώς σε αυτή την περίπτωση η ψηφοφορία είναι μυστική και η σχετική πρόταση θα πρέπει να τεθεί προς ψήφιση –εκτός απροόπτου– εντός των επόμενων 10 ημερών, σύμφωνα με τον Κανονισμό.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Προανακριτικής συνεχίστηκε η εξέταση της κ. Ξένης Δημητρίου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σημείωσε ότι δεν υπήρχε καμία σοβαρή ένδειξη για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ίδια φέρεται να κράτησε μεγάλες αποστάσεις από τον κ. Δ. Παπαγγελόπουλο, ειδικώς ως προς τη γνωστή εκτίμηση που εκείνος είχε εκφράσει περί του μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Ειδικότερα είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η ίδια θα χρειαζόταν μήνες για να αξιολογήσει σε βάθος την υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή