Σχόλιο Πέτσα για Βαρθολομαίο: Κανείς δεν μπορεί να τον χρησιμοποιεί

Σχόλιο Πέτσα για Βαρθολομαίο: Κανείς δεν μπορεί να τον χρησιμοποιεί

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φυσικά δεν μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς πρόσωπα όπως αυτό του Πατριάρχη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα τουρκικού περιοδικού, το οποίο χαρακτηρίζει τον κ. Βαρθολομαίο «συνεργάτη του Φετουλάχ Γκιουλέν».

Σε ειδική έκδοση 176 σελίδων του τουρκικού φιλοϊσλαμικού περιοδικού "Gerçek Hayat", που ανήκει στον εκδοτικό όμιλο της γνωστής φιλοκυβενητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, στοχοποιεί ηγετικά μέλη θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία, μεταξύ αυτών και τον Οικουμενικό Πατριάρχη, αλλά και γνωστούς Τούρκους πολιτικούς και ισχυρούς επιχειρηματίες, ισχυριζόμενη ότι συνεργάστηκαν με το κίνημα του Φετουλάχ Γιουλέν.

Το κείμενο στοχοποιεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο προβάλλοντας ανυπόστατους ισχυρισμούς, ότι ήταν μεταξύ εκείνων που βοήθησαν τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν να οργανώσει το (αποτυχημένο) πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016.

Μάλιστα δημοσιεύει στο εξώφυλλό τις φωτογραφίες ορισμένων από εκείνους που στοχοποιεί ως συνεργάτες του Γκιουλέν, μεταξύ των οποίων και τη φωτογραφία του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Διαβάστε αναλυτικά: Στοχοποίηση του Οικουμενικού Πατριάρχη από τουρκικό περιοδικό – Τι απαντά το Φανάρι

Ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ωστόσο, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν σχολιάζει εσωτερικά θέματα της Τουρκίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ, skai.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή