ΣΥΡΙΖΑ: Η διαμάχη των κορυφαίων συνεχίζεται

ΣΥΡΙΖΑ: Η διαμάχη των κορυφαίων συνεχίζεται

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα έδρανα της αντιπολίτευσης φαίνεται πως «στριμώχνουν» κάποια στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ, που εξακολουθούν να έχουν το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα και στον μετασχηματισμό, όπως και όποτε γίνει. Η προηγούμενη κόντρα για την ερώτηση του κόμματος στη Βουλή σχετικά με τα κονδύλια της κυβέρνησης για τη διαφημιστική καμπάνια του κορωνοϊού (δεν είχαν υπογράψει, μεταξύ άλλων, οι Νίκος Βούτσης, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Φίλης, Ευκλείδης Τσακαλώτος) συνεχίστηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. «Νερό στον μύλο» της αντιπαράθεσης έριξαν κατά ορισμένες πηγές και οι φωτογραφίες από το πάρτι γενεθλίων του Παύλου Πολάκη στο σπίτι του με τους Νίκο Παππά, Ρένα Δούρου, Χρήστο Σπίρτζη, μεταξύ άλλων, παρότι άλλες υποστηρίζουν πως δεν έγινε καμία συγκεκριμένη αναφορά στο γεγονός.

Τα τέσσερα κορυφαία κομματικά στελέχη είχαν ζητήσει στην κοινοβουλευτική παρέμβαση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην εστιάσει μόνο σε ένα μέσο αλλά να συμπεριλάβει όλους τους ενημερωτικούς διαύλους που είναι κοντά στην Κουμουνδούρου και να επεκταθεί στη νοοτροπία της κυβέρνησης απέναντι στα μίντια. Χθες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», πήραν τον λόγο στη συνεδρίαση, ζητώντας η αξιωματική αντιπολίτευση να «σταματήσει να προχωρά με δύο ψυχές». Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως πιο αιχμηρός εμφανίστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για την εικόνα και το μήνυμα διχασμού που βγάζει το κόμμα, ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης φέρεται να επανέλαβε στη σύντομη παρέμβαση που έγινε για το θέμα όσα είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega περί «νεοαυριανισμού». Χωρίς οι τόνοι να σηκωθούν από καμία πλευρά, τον ρόλο του ισορροπιστή για να «σβήσει η φωτιά» έπαιξε ο Αλέξης Τσίπρας. Αφορμή για συζήτηση έδωσε και η πρόσφατη «φωτογραφική» παρέμβαση του Νίκου Φίλη στην εφημερίδα «Η Εποχή» για την αντιπολίτευση που πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτή η συνάντηση προγράμματος – κοινωνίας υπονομεύεται από τον λαϊκιστικό λόγο, που διαστρέφει τη λαϊκότητα, παραμορφώνει την Αριστερά, συχνά μεταστρέφει την πρωτογενή λαϊκή διαθεσιμότητα σε απολίτικες συμπεριφορές και τελικά διευκολύνει τον συντηρητισμό», ανέφερε.

Το βασικό κομμάτι της συνεδρίασης του οργάνου –πέρα από τις όποιες αναφορές έγιναν ξανά στο ενδεχόμενο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει στο πλάνο του τις πρόωρες εκλογές– αφορούσε την πορεία της οικονομίας και την επικαιροποίηση του προγράμματος.  «Στην οικονομία τα πράγματα θα γίνονται κάθε μέρα και πιο δύσκολα. Εύκολες απαντήσεις δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως πολιτικές με εντελώς αντίθετο πρόσημο: Πρωτοβουλίες και δημόσιες πολιτικές για τη στήριξη της κοινωνίας, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ή πολιτικές που αξιοποιούν την κρίση ως ευκαιρία για αναδιάρθρωση της οικονομίας και διάλυση της εργασίας;», επεσήμανε στην παρέμβασή του ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά έκανε σαφές προς τους στενούς του συνεργάτες πως η αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθηθεί θα έχει διαφορετικό πρόσημο σε σχέση με το 2014. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση ανάδειξης ενός νέου αφηγήματος που δεν μπορεί να είναι απλουστευμένο, όπως έξι χρόνια πριν, με το σύνθημα της «κατάργησης του μνημονίου με έναν νόμο και ένα άρθρο». Eδωσε το στίγμα πως η σύγκρουση θα είναι μετωπική, με ζητούμενο την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της μεσαίας τάξης, συμπληρώνοντας πως «μεγαλύτερη πρόκληση από όλες είναι η ανεργία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή