Συντηρεί την εκλογολογία η Κουμουνδούρου

Συντηρεί την εκλογολογία η Κουμουνδούρου

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι «χαμηλές πτήσεις» στις δημοσκοπήσεις, το αναβαθμισμένο προφίλ του πρωθυπουργού και οι μεμονωμένες αναφορές κυβερνητικών βουλευτών, όπως του Γιάννη Λοβέρδου και του Κώστα Κυρανάκη, για πρόωρες κάλπες φουντώνουν την εκλογολογία στην Κουμουνδούρου. Στα όργανα του κόμματος και στις συνεδριάσεις που πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας με τους συνεργάτες του αξιολογούν όλα τα νέα πολιτικά δεδομένα που έχει φέρει ο κορωνοϊός, εκτιμώντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις.

«Ρίσκο»

Ο πόλεμος νεύρων συνεχίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να δείξει πως δεν ανησυχεί στην πιθανότητα ενός εκλογικού αιφνιδιασμού τη στιγμή που το Μαξίμου και το σύνολο των κορυφαίων υπουργών διαψεύδουν κατηγορηματικά με κάθε ευκαιρία τέτοια σενάρια. «Δεν έχουμε κανένα λόγο να φοβηθούμε εκλογές», σχολίασε η Ολγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Το βλέπει και το ψάχνει ο κ. Μητσοτάκης, διότι γνωρίζει ότι κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα δυσκολεύουν και θα προσπαθήσει να αποδράσει εάν τα καταφέρει», σημείωσε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και συμπλήρωσε πως «οι εκλογές εάν έλθουν θα βρουν τον κόσμο σε μία πολύ σκληρή οικονομική και εργασιακή πραγματικότητα. Εκτιμώ λοιπόν ότι αφενός το σκέφτεται, αφετέρου γνωρίζει ότι είναι ρίσκο γιατί τα δεδομένα δεν είναι υπέρ της κυβέρνησης».

Η επικαιροποίηση του προγράμματος «Μένουμε Ορθιοι» είναι η πρώτη άσκηση ετοιμότητας για τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει σε καμία περίπτωση να βρεθεί αιφνιδιασμένος αν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να «τρέξει» τις πολιτικές εξελίξεις. Για πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου το μεγάλο διάστημα προεκλογικής περιόδου που απαιτείται για τις δύο απανωτές κάλπες που θα στηθούν, αποτελεί τον βασικό αποτρεπτικό λόγο για τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα επιλέξει να ρισκάρει την αυτοδυναμία που διαθέτει. «Μετά από μια τόσο μεγάλη κρίση θα βρεθούμε για όλο το φθινόπωρο στις πλατείες;» σχολίαζε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι όλα τα πολιτικά κόμματα παίζουν «κρυφτό» αυτή την περίοδο και ότι η Ν.Δ. το μόνο που θέλει να δείξει είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας φοβάται τις πρόωρες εκλογές. Το σίγουρο είναι πως όλη αυτή η συζήτηση έχει δώσει μια καλή πάσα στον πρόεδρο του κόμματος να «ανάψει τις μηχανές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το βασικό αφήγημα θα διαμορφωθεί αν τελικά ο πρωθυπουργός αποφασίσει να αιφνιδιάσει, ωστόσο αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως θα πρέπει να αναδειχθεί ότι η προσφυγή στις κάλπες αποτελεί φυγομαχία της κυβέρνησης από τις συνέπειες του κορωνοϊού, αλλά και ακραίος πολιτικός τυχοδιωκτισμός.

ΚΙΝΑΛ

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και το Κίνημα Αλλαγής με τον Ανδρέα Λοβέρδο να δηλώνει στον ΣΚΑΪ ότι είναι μεγάλη η πιθανότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επιλέξει τον δρόμο των εκλογών το φθινόπωρο, σημειώνοντας για τον ΣΥΡΙΖΑ πως τρέμει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή