Ψηφοφορία κατά ομάδες για την Προανακριτική

Ψηφοφορία κατά ομάδες για την Προανακριτική

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με φόντο τις εντάσεις, κυρίως μεταξύ πλειοψηφίας και βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις συνεχιζόμενες συνεδριάσεις της Προανακριτικής που διερευνά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, η εθνική αντιπροσωπεία προετοιμάζεται για την ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας που φαίνεται να «κλειδώνει» για την ερχόμενη Τρίτη και η οποία θα αφορά την πρόταση βουλευτών της Ν.Δ. για διεύρυνση του αριθμού τών προς διερεύνηση από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή «αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του».

Δεδομένων των συγκρουσιακών τάσεων που καταγράφονται σχεδόν για το σύνολο των θεμάτων της επικαιρότητας στους κόλπους του πολιτικού κόσμου, η επικείμενη αυτή συνεδρίαση –στην οποία θα μπορεί να παραστεί και να μιλήσει ο κ. Παπαγγελόπουλος– αναμένεται να τροφοδοτήσει με περαιτέρω ένταση το πολιτικό σκηνικό.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις και ενόψει αποφάσεων από τη Διάσκεψη των Προέδρων, αφορμή για νέες αντιπαραθέσεις θα αποτελέσει και το επί της προαναφερθείσας «γαλάζιας» προτάσεως ζήτημα της ψηφοφορίας που θα ακολουθήσει της συζήτησης: ο Κανονισμός προβλέπει ότι η ψηφοφορία είναι «μυστική» και συνεπώς δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτή την περίπτωση η μέθοδος της «επιστολικής ψήφου», η οποία είχε υιοθετηθεί στα δύο τελευταία νομοσχέδια. Πληροφορίες φέρουν να εξετάζεται το σενάριο η ψηφοφορία να διεξαχθεί την επόμενη της συνεδρίασης ημέρα, με την πρόβλεψη, για την αποφυγή «συνωστισμού» από τους 300 στην αίθουσα της Ολομέλειας, να προσέρχονται διαδοχικά κατά ομάδες και να ψηφίζουν.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό αλλά και με συνοπτικές διαδικασίες η προώθηση προς ψήφιση νομοσχεδίων, εγείροντας από πλευρές της αντιπολίτευσης ενστάσεις αναφορικά με την επάρκεια των κοινοβουλευτικών διαδικασιών επεξεργασίας των νομοθετημάτων. Εν τω μεταξύ, έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος του Eurogroup Μ. Σεντένο απέστειλε επιστολή στους προέδρους δέκα κοινοβουλευτικών σωμάτων, κρατών-μελών της Ενωσης, μεταξύ των οποίων και ο κ. Κ. Τασούλας, που –ως γνωστόν– προ μηνός τού είχαν απευθυνθεί ζητώντας να ασκηθούν όλες οι δυνατότητες χρηματοοικονομικών εργαλείων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας. Ο κ. Σεντένο, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι συμμερίζεται πλήρως τις ανησυχίες τους «για τη σοβαρότατη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ε.Ε. ως συνέπεια της πανδημίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή