Βουλή: Την ερχόμενη Τετάρτη η απόφαση επί της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου για Παπαγγελόπουλο

Βουλή: Την ερχόμενη Τετάρτη η απόφαση επί της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου για Παπαγγελόπουλο

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεσημέρι της προσεχούς Τετάρτης αποφασίστηκε να αποφανθεί, μέσω μυστικής ψηφοφορίας, η εθνική αντιπροσωπεία επί του αιτήματος της ΝΔ για διεύρυνση του αριθμού των αδικημάτων που ερευνώνται από την από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή “αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του”.

Η διαδικασία, καθώς γίνεται εν μέσω των “ειδικών μέτρων” που έχουν ληφθεί για τους βουλευτές στη Βουλή προκειμένου να προστατευθούν από τον κίνδυνο διάδοσης του ιού COVID19, θα διαρκέσει αρκετές ώρες: τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας, με στόχο να μην βρεθούν όλοι μαζί την ίδια ώρα στην αίθουσα της Ολομέλειας, θα προσέρχονται σε ομάδες των 60 ατόμων. Κάθε μία από τις πέντε ομάδες θα έχουν στην διάθεση τους μία ώρα για να ψηφίσουν.

Θα έχει προηγηθεί ειδική, για τη συζήτηση του προαναφερθέντος αιτήματος, συνεδρίαση της Βουλής την Τρίτη. Όπως συμφωνήθηκε νωρίτερα σήμερα στην Διάσκεψη των Προέδρων, στη συζήτηση -που όπως υπολογίζεται πιθανόν να έχει οκτάωρη διάρκεια- θα λάβουν μέρος αρχικά οι έξι εισηγητές των κομμάτων και στη συνέχεια άλλοι δώδεκα, κατ’ αναλογία της δύναμης κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας: πέντε από την ΝΔ , τρεις από ΣΥΡΙΖΑ και από ένας από έκαστο των μικρότερων κομμάτων. Δικαίωμα τοποθέτησης θα έχουν επίσης οι έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ένας υπουργός εκ μέρος της κυβερνήσεως, πολιτικοί αρχηγοί αν το επιθυμούν- και, φυσικά, ο κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος που σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής έχει δικαίωμα ομιλίας στη συνεδρίαση αυτή. Υπενθυμίζεται ότι επίσης έχει δικαίωμα να επιλέξει αντί ομιλίας την κατάθεση υπομνήματος, αλλά πιθανότατα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης θα επιλέξει να προσέλθει και να μιλήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να υπάρξει και δεύτερος κύκλος (12) ομιλητών, αλλά κατά πλειοψηφία απερρίφθη η πρόταση.

Η κοινοβουλευτική εβδομάδα, πάντως, θα ξεκινήσει με την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, του οποίου η επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπή ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή. Η συζήτηση (επί των άρθρων) και η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου αυτού προγραμματίστηκαν για την προσεχή Πέμπτη 21 Μαΐου.

Στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των ρυθμών λειτουργίας του Κοινοβουλίου, σχεδιάστηκαν, επίσης:

Συνεδρίαση κοινοβουλευτικού ελέγχου για το απόγευμα της Δευτέρας με συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων και επερώτησης του ΚΙΝΑΛ για το Υπερταμείο.

Συνεδριάσεις Επιτροπών για την επεξεργασία νομοσχεδίων που κατατίθενται άμεσα: των υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και για την κύρωση ακόμα δύο Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που έχουν εκδοθεί με μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της.

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζονται και οι συνεδριάσεις της “προανακριτικής”.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή