ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτοιμη για έρευνες στις περιοχές του τουρκολιβυκού «μνημονίου» δηλώνει η Αγκυρα

Έτοιμη για έρευνες στις περιοχές του τουρκολιβυκού «μνημονίου» δηλώνει η Αγκυρα

Σεισμικές έρευνες στις «οριοθετηθείσες» περιοχές του «μνημονίου» με τη Λιβύη είναι έτοιμη να ξεκινήσει η Τουρκία, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο υπουργός Ενέργειας της χώρας Φατίχ Ντονμέζ.

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Anadolu, o Τούρκος Υπουργός λέει ότι η σχετική διαδικασία έχει ξεκινήσει και ότι η τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου έχει ήδη υποβάλει την πρώτη αίτηση για έρευνα. «Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα ξεκινήσει η πρώτη σεισμική έρευνα», λέει.

Ο ίδιος, επαναλβάνοντας τη γνώριμη ρητορική της Αγκυρας, ανέφερε: «Στην ανατολική Μεσόγειο πολλοί παίκτες προσπάθησαν να κρατήσουν την Τουρκία εκτός εξίσωσης. Τώρα αυτοί που ήθελαν να μας κρατήσουν εκτός, έμειναν οι ίδιοι εκτός παιχνιδιού.

Ίσως να αποσύρθηκαν χρησιμοποιώντας ως αφορμή αυτή την κρίση. Έχουμε ήδη κάνει πολλές προετοιμασίες. Είμαστε αφοσιωμένοι στον σχεδιασμό μας. Θα προχωρήσουμε ακολουθώντας όσο το δυνατόν γίνεται το πρόγραμμά μας. Τόσο στη Μεσόγειο όσο και στην Μαύρη Θάλασσα για πρώτη φορά από τον Ιούλιο με το γεωτρύπανο μας Φατίζ σχεδιάζουμε να κάνουμε γεώτρηση».