Kυρώθηκε η συμφωνία για τον αγωγό East Μed

Kυρώθηκε η συμφωνία για τον αγωγό East Μed

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσεχή Τετάρτη αποφασίστηκε να διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η μυστική, ονομαστική ψηφοφορία επί της προτάσεως 30 βουλευτών της Ν.Δ. για διεύρυνση του αριθμού των αδικημάτων που ερευνώνται από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή και τα οποία «τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτριο Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του».

Η διαδικασία, καθώς γίνεται εν μέσω των «ειδικών μέτρων» που έχουν ληφθεί για τους βουλευτές στη Βουλή προκειμένου να προστατευθούν από τον κίνδυνο διάδοσης της COVID-19, θα διεξαχθεί διαδοχικά, από ομάδες των 60 βουλευτών, ώστε να μη βρεθούν όλοι μαζί την ίδια ώρα στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Συζήτηση επί της προτάσεως θα διεξαχθεί την προηγουμένη ημέρα, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης, στην οποία θα λάβουν μέρος οι έξι εισηγητές των κομμάτων, άλλοι 12 βουλευτές, κατ’ αναλογία της δύναμης κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας (5 Ν.Δ., 3 ΣΥΡΙΖΑ και από ένας από έκαστο των μικρότερων κομμάτων).

Δικαίωμα τοποθέτησης θα έχουν επίσης οι έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ένας υπουργός εκ μέρος της κυβερνήσεως, πολιτικοί αρχηγοί εάν το επιθυμούν – και, φυσικά, ο κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής έχει δικαίωμα ομιλίας.

Υπενθυμίζεται ότι επίσης έχει δικαίωμα να επιλέξει αντί ομιλίας την κατάθεση υπομνήματος, αλλά πιθανότατα θα επιλέξει να προσέλθει και να μιλήσει. Ενόψει των διαδικασιών αυτών, ο συνήγορος του πρώην αναπληρωτή υπουργού, κ. Δ. Τσοβόλας, σε δήλωσή του σημειώνει: «Πρόκειται για απαράδεκτη και παράνομη μεθόδευση, προκειμένου να θολώσουν τα νερά. Αυτά που έγιναν και γίνονται στην κοινοβουλευτική επιτροπή, αλλά και που θα γίνουν στην Ολομέλεια της Βουλής, αποτελούν σαφώς βαριά ποινικά αδικήματα, αλλά και απαράδεκτες ηθικά και πολιτικά συμπεριφορές, προκειμένου η Ν.Δ. και οι συνοδοιπόροι της να ωφεληθούν πολιτικά».

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς ο προγραμματισμός και η υλοποίηση του νομοθετικού έργου, με κατάθεση, συζήτηση και ψήφιση σειράς νομοσχεδίων. Χθες, υπερψηφίστηκε το σχέδιο νόμου με το οποίο κυρώνεται η διακυβερνητική συμφωνία Κύπρου, Ισραήλ, Ελλάδας και Ιταλίας για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο Εast Μed στις ευρωπαϊκές αγορές. Θετικά ψήφισαν Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ελλ. Λύση, ενώ κατά το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή