Από το φθινόπωρο η δημοσκοπική ανάκαμψη

Από το φθινόπωρο η δημοσκοπική ανάκαμψη

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσο ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία απομακρύνεται και η άρση των περιοριστικών μέτρων επεκτείνεται τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζουν τις αντιπολιτευτικές στροφές στην οικονομία. Μετά τη συνάντηση με ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων και εστιάτορες, ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε μέσω τηλεδιάσκεψης με εκπροσώπους εργαζομένων και φορείς από τον χώρο του τουρισμού. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου, επαναφέροντας παράλληλα τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για 3 δισ. ευρώ μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις, επιδοματική στήριξη της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, ελαφρύνσεις στον ΦΠΑ για όσο διαρκεί η κρίση και ένα ενισχυτικό πακέτο για τον εσωτερικό τουρισμό.

Ετοιμάζοντας το πρόγραμμα «Μένουμε Ορθιοι II», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε στην εισήγησή του το πρόβλημα στον τουριστικό κλάδο «ένα από τα πιο δύσκολα θέματα που έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε. Βρισκόμαστε στα μέσα του Μάη και ακόμα όχι μόνο δεν έχουν ανοίξει οι ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε και εικόνα για το πότε και πώς θα γίνει η επανεκκίνηση της λειτουργίας της βαριάς βιομηχανίας, που είναι ο τουρισμός, για την ελληνική οικονομία», σημείωσε χαρακτηριστικά. Συνδέοντας την πορεία της θερινής περιόδου με την ύφεση, σημείωσε πως «οι εξελίξεις και η δυνατότητα η φετινή χρονιά τουλάχιστον να μην είναι μια παντελώς χαμένη, δεν αφορά μόνο τις τουριστικές επιχειρήσεις, αφορά συνολικά την ελληνική οικονομία, καθώς ο τουρισμός έχει μια συνολική αντανάκλαση στο σύνολο του ΑΕΠ της χώρας, κοντά στο 20%, πράγμα που σημαίνει ότι ο δικός σας ο κλάδος είναι νευραλγικός». Σε ό,τι αφορά τη στήριξη της εργασίας, αναφέρθηκε στην τροποποιημένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να υπάρξει ενίσχυση του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους με την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνουν μειώσεις στους εργαζομένους.

Τουρισμός και εστίαση

O φάκελος «τουρισμός» για την αξιωματική αντιπολίτευση έχει μόλις ανοίξει και το ταμείο θα γίνει μετά το τέλος της σεζόν. Το ίδιο ισχύει και για τον κλάδο της εστίασης όπου εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν κινήθηκε με αποφασιστικότητα. Το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα προς τη μεσαία τάξη έχει ήδη ξεκινήσει, με τους επιτελείς στην Κουμουνδούρου να θεωρούν πως από το φθινόπωρο και μετά το κόμμα θα μπορέσει να απευθυνθεί με μεγαλύτερη ευκολία στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της Ν.Δ. που προέρχονται από τον μεσαίο χώρο. Στη συνέχεια θα απλώσει τα «δίχτυά» του σε ευρύτερα κοινά με στόχο να ανακάμψει δημοσκοπικά και να φτάσει σε πρώτη φάση στα εκλογικά ποσοστά του περασμένου Ιουλίου. Το εγχείρημα δεν είναι απλό και απαιτεί εγρήγορση όλου του κομματικού μηχανισμού κυρίως στην Περιφέρεια. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ηγηθεί για άλλη μία φορά της προσπάθειας. Με τη νέα φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων, από τη Δευτέρα και μετά αναμένεται να αποφασιστεί και ποιος θα είναι ο πρώτος σταθμός που θα επισκεφθεί εκτός Αττικής. Τη Δευτέρα το βράδυ, μέσω της πλατφόρμας iSYRIZA, θα συνομιλήσει με νέους και νέες για τα θέματα που τους απασχολούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή