Τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα του Αλ. Τσίπρα

Τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα του Αλ. Τσίπρα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τρεις τηλεφωνικές κλήσεις προς τον Νίκο Βούτση, τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Παύλο Πολάκη, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να κάνει σαφές, πριν από τη συνέντευξη στην κυριακάτικη «Αυγή», ότι η εσωστρέφεια στο κόμμα πρέπει να σταματήσει και πως ο ίδιος δεν πρόκειται να καθίσει με σταυρωμένα χέρια. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον διευθυντή της εφημερίδας, Αγγελο Τσέκερη, έστειλε μήνυμα πως το κόμμα οφείλει να προχωρήσει ανεπηρέαστο από το «πάγωμα» του μετασχηματισμού λόγω πανδημίας και παράλληλα έθεσε τα όριά του για τα εσωκομματικά «καρφώματα». Γνωρίζοντας πως το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής δεν θα είναι για αρκετό καιρό διαθέσιμο, αποφάσισε να μη χάσει άλλο χρόνο και να χτυπήσει ένα «ηχηρό καμπανάκι», φωτογραφίζοντας ορισμένους συντρόφους του ανεξαρτήτως τάσης και ιδεολογικής κατεύθυνσης.

Εχει προσπαθήσει και άλλες φορές ο Αλέξης Τσίπρας να περιορίσει τον Παύλο Πολάκη ακόμη και την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Από τα Χανιά τον Οκτώβριο προσπάθησε να του επισημάνει πως πρέπει να χρησιμοποιεί με φειδώ το πληκτρολόγιο του υπολογιστή του. Επειδή, όμως ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει και κινητό… ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέποντας πως τα πράγματα ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο του ζήτησε να «βάλει φρένο» κάνοντας λόγο στην «Αυγή» για προβληματικές συμπεριφορές που εκμεταλλεύονται τα εχθρικά ΜΜΕ. Είναι κοινή η διαπίστωση στην Κουμουνδούρου πως με ιαχές και ανοίκειες επιθέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα δυσκολευτεί πολύ να προσεγγίσει ένα μετριοπαθές κοινό από τον χώρο του κέντρου ή απογοητευμένους ψηφοφόρους της Ν.Δ.

Την ομάδα «προεδρικών», της οποίας ατύπως ηγείται ο Νίκος Παππάς και επιδιώκει τη γρήγορη σύγκλιση με το πρώην ΠΑΣΟΚ (ορισμένοι ζήτησαν από το πρώτο στάδιο της πανδημίας υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους) ο Αλέξης Τσίπρας τη συμπεριέλαβε στην κριτική του, αναφέροντας πως «δεν αφήνουμε τις ρίζες της πολιτικής και προσωπικής σεμνότητας, που κράτησαν όρθια την Αριστερά σε δίσεκτα χρόνια, να ξεραθούν από ναρκισσισμούς, προσωπικές στρατηγικές, άγονες ομαδοποιήσεις».  Από το «κάδρο» δεν βγήκαν και οι κομματικοί με τον Πάνο Σκουρλέτη να ερμηνεύεται πως πήρε «κίτρινη κάρτα» για την κριτική του περί «νεοαυριανισμού», ζητώντας να αποφεύγονται οι χαρακτηρισμοί και οι «υποτιμητικές ταμπέλες».

Εμμεση αναφορά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και στον Δημήτρη Παπαδημούλη σχετικά με το «πόθεν έσχες» του, που προκάλεσε πολύ θόρυβο στα μέσα ενημέρωσης και μπήκε στο στόχαστρο της Ν.Δ.

Ειδική εκδήλωση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να προσπεράσει την εσωκομματική γκρίνια μέσω των αντιπολιτευτικών στροφών που θα ανεβάσει το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες πραγματοποίησε άλλη μία σύσκεψη με τους τομεάρχες, προκειμένου να μπουν οι τελευταίες πινελιές στο πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι II» που σχεδιάζει να παρουσιάσει, πιθανότατα την Πέμπτη, σε ειδική εκδήλωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή