«Ναι» από ΚΙΝΑΛ στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημ. Παπαγγελόπουλο

«Ναι» από ΚΙΝΑΛ στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημ. Παπαγγελόπουλο

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε απαιτητικό –και εν δυνάμει παρατεταμένο– τεστ για την «άμυνα» του Κινήματος Αλλαγής εξελίσσονται τόσο οι εντεινόμενες επιθέσεις φιλίας του ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, δηλαδή το αν ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες είτε σε ανασχηματισμό είτε σε πρόωρες εκλογές.

Η πίεση που δέχεται η Χαρ. Τρικούπη εξ αριστερών αποκρούεται μεν με ξεκάθαρο τρόπο επισήμως, ωστόσο οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκαλεί δεν περιορίζονται μόνο στα «αριστερόστροφα» στρώματά της (που ενίοτε τις τροφοδοτούν, όπως συνέβη με τον Δ. Ρέππα την περασμένη εβδομάδα). Αντιθέτως, και ευλόγως, εξαπλώνονται σε όλο το φάσμα των στελεχών, προκαλώντας και εσωτερικές αντιδράσεις από την πτέρυγα που αποκλείει άνευ όρων οποιονδήποτε ανοικτό δίαυλο με την Κουμουνδούρου. Εν ολίγοις, ο πυρήνας της ηγεσίας καλείται συνεχώς να επαναλαμβάνει ότι δεν μετακινείται από την αυτόνομη πορεία της παράταξης, όχι μόνο προς τα έξω, αλλά κάποιες φορές και εσωκομματικά.

Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν μάλιστα ότι μεταξύ των εν λόγω στελεχών, παρότι σε έναν βαθμό αναγνωρίζεται στην ηγεσία πως χαράσσει διαχωριστικές γραμμές από τον ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφεται και προβληματισμός, τόσο περί υπερβολικής ελαστικότητας απέναντι σε όσους τάσσονται ανοικτά υπέρ του διαλόγου με την αξιωματική αντιπολίτευση όσο και για συγκεκριμένες τοποθετήσεις και διαρροές που αφήνουν «χαραμάδες» προς αυτή την κατεύθυνση. Κάτι που, όπως τονίζεται, δημιουργεί τις προϋποθέσεις και για φήμες… μεταγραφών προς την αντίθετη κατεύθυνση, ειδικά όσο τα σενάρια περί ανασχηματισμού παραμένουν στο τραπέζι του Μαξίμου.

Πάντως, τις τελευταίες ημέρες το ΚΙΝΑΛ διατηρεί σταθερά το «σκληρό ροκ» όχι μόνο κατά της κυβέρνησης με άξονα την οικονομία, αλλά και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Χαρ. Τρικούπη θεωρεί ότι η παρουσία και η δήλωση της Φώφης Γεννηματά στην τελετή για τα θύματα της Marfin αποτέλεσαν, εκτός από κίνηση με σαφή συμβολισμό, και σαφές μήνυμα προς τον Αλ. Τσίπρα, ενώ πυρά κατά του τέως πρωθυπουργού εκτοξεύθηκαν και για «αντιγραφή» των θέσεων του κόμματος σχετικά με τα οικονομικά μέτρα αντιμετώπισης της επερχόμενης κρίσης. Τέλος, αν και αναμενόμενο βάσει της σκληρής στάσης της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ (πλην του Χ. Καστανίδη), στην Προανακριτική για τον Δ. Παπαγγελόπουλο, το χθεσινό «ναι» της κ. Γεννηματά στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κάθε άλλο παρά ως «χειρ φιλίας» προς την Κουμουνδούρου θα μπορούσε να θεωρηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή