ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης στην τετραμερή: Η Ελλάδα περιμένει και φέτος τους επισκέπτες από τις βαλκανικές χώρες

Κυρ. Μητσοτάκης στην τετραμερή: Η Ελλάδα περιμένει και φέτος τους επισκέπτες από τις βαλκανικές χώρες

Στη Σύνοδο Κορυφής της Τετραμερούς Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας – Σερβίας συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση, αντικείμενο της διάσκεψης ήταν η ανταλλαγή εμπειριών από την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και η εξεύρεση τρόπων διευκόλυνσης των διασυνοριακών ανταλλαγών, μεταφορών και μετακινήσεων.

Ο πρωθυπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «και φέτος η Ελλάδα περιμένει τους επισκέπτες από τις Βαλκανικές χώρες που μας τιμούν κάθε χρόνο».

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις για την ομαλοποίηση του διασυνοριακού τουρισμού και των μεταφορών, τομείς που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση και αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για την οικονομική ανάκαμψη των χωρών της περιοχής.

Ιδιαίτερη έμφαση, όπως σημειώνεται, δόθηκε στην αμοιβαία άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί γεγονός που θα διευκολύνει την επανάληψη των ταξιδιών επιχειρηματιών, εργαζομένων και τουριστών.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης από την πλευρά της κυβέρνησης ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή, ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.