ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια του Κ. Μητσοτάκη για τον θάνατο του Ευ. Ρωσσίδη

syllypitiria-toy-k-mitsotaki-gia-ton-thanato-toy-ey-rossidi-2378995

Τη θλίψη του για την απώλεια του ομογενή Ευγένιου Ρωσσίδη και τα συλλυπητήριά του στους οικείους του εκφράζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε δήλωσή του αναφέρει:

«Η είδηση του θανάτου του Ευγένιου Ρωσσίδη γεμίζει θλίψη τον Ελληνισμό της Αμερικής, αλλά και όλους όσοι συνεχίζουμε στα βήματα της εθνικής προσπάθειας που και εκείνος χάραξε.

Ο Ευγένιος Ρωσσίδης υπήρξε ο πρώτος ομογενής μας που, με έγκριση της Γερουσίας, ανέλαβε θέση στην εκτελεστική εξουσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Και ένας από τους πρώτους που συνέλαβαν τη σημασία της πολιτικής οργάνωσης των Ελλήνων της Αμερικής, ιδρύοντας το “American Hellenic Institute”. Μια ισχυρή φωνή υπέρ του Δικαίου και των συμφερόντων του Ελληνισμού. Αλλά και μία διαχρονική γέφυρα συνεργασίας ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη πατρίδα του.

Η κληρονομιά του μένει φωτεινό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές, καθώς εδράζεται σε ισχυρά θεμέλια και διαπνέεται από οικουμενικές αρχές: Την φιλοπατρία και τον σεβασμό στο Δίκαιο και τη Δημοκρατία. Για αυτό και το εθνικό του αποτύπωμα θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη όλων.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ