«Επιστροφή» στη Θεσσαλονίκη για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Επιστροφή» στη Θεσσαλονίκη για τον ΣΥΡΙΖΑ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σβήνουν και γράφουν στην Κουμουνδούρου το αναθεωρημένο πρόγραμμα «Μένουμε Oρθιοι II» με τον Αλ. Τσίπρα να είναι σε συνεχή επαφή με το οικονομικό επιτελείο, ώστε να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες. Στο αρχικό πλάνο η εκδήλωση ήταν σχεδιασμένη να πραγματοποιηθεί αύριο, ωστόσο μέσα στην ημέρα θα αποφασιστεί αν χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την επεξεργασία ορισμένων προτάσεων, ειδικά στα εργασιακά. Οι άξονες και η ανάλυση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιαστούν, πιθανότατα στο Ζάππειο, ανά τομέα, με τον Ευκλ. Τσακαλώτο, τον Ν. Παππά, την Eφη Αχτσιόγλου και τον Αλ. Χαρίτση να είναι δίπλα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Η μερική άρση των περιοριστικών μέτρων επιτρέπει στην αξιωματική αντιπολίτευση να δώσει έναν πιο πανηγυρικό τόνο στις επικαιροποιημένες ανακοινώσεις, αλλά και να σηματοδοτήσει προς την κυβέρνηση ότι η «πολιτική καραντίνα» και η περίοδος χάριτος λόγω της προστασίας της δημόσιας υγείας τελείωσε.

Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για τον Αλ. Τσίπρα να στείλει ένα ακόμα μήνυμα στο κόμμα πως η περίοδος της εσωστρέφειας πρέπει να τελειώσει δίνοντας στη θέση της στην προγραμματική – μαχητική αντιπολίτευση. Τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις παρόντες στην εκδήλωση αναμένεται να είναι οι τομεάρχες και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θα αξιολογήσουν και τις σημερινές προτάσεις του πρωθυπουργού για τον τουρισμό πριν καταλήξουν στο τελικό σχέδιο. Eνα στίγμα των προθέσεών του έδωσε ο Αλ. Τσίπρας στη συνομιλία του με τους νέους αναλύοντας τις τρεις πτυχές του πλάνου του ΣΥΡΙΖΑ για τον συγκεκριμένο κλάδο:

• Στήριξη των επιχειρήσεων στο 100% του μισθολογικού και του ασφαλιστικού κόστους των εργαζομένων.

• Eνταξη της συντριπτικής τους πλειονότητας σε ένα πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης (3 δισ. ευρώ) ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων.

• Επιδότηση εσωτερικού τουρισμού με κάλυψη εξόδων μεταφοράς και διαμονής.

Το οικονομικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να επικαιροποιείται με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις κινήσεις της κυβέρνησης. Σταθμό θα αποτελέσει η ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο, όπου ο Αλ. Τσίπρας, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, σκοπεύει να παρουσιάσει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως σε τρεις μήνες τα οικονομικά δεδομένα θα είναι εντελώς διαφορετικά, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση θα έχει ήδη στριμωχτεί από την πολιτική της. Στις συσκέψεις που γίνονται επισημαίνουν πως η κανονικότητα στην καθημερινή ζωή επιστρέφει, όμως τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, οι μειώσεις μισθών, η εκ περιτροπής εργασία και οι αθρόες απολύσεις θα είναι το καινούργιο πεδίο, στο οποίο θα διεξάγεται η πολιτική συζήτηση από το φθινόπωρο, χωρίς να αποκλείουν την πιθανότητα πρόωρων εκλογών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή