Φ. Γεννηματά: «Καθιέρωση μερικής απασχόλησης»

Φ. Γεννηματά: «Καθιέρωση μερικής απασχόλησης»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διατηρώντας τους υψηλούς τόνους και με το βάρος της κριτικής του να πέφτει κυρίως στα εργασιακά –πεδίο που σταθερά αποτελεί αιχμή του δόρατος στην αντιπολιτευτική του ρητορική– το Κίνημα Αλλαγής απορρίπτει ως «καθυστερημένα, ανεπαρκή και συντηρητικά» τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης για τη μετάβαση της οικονομίας.

Ενδεικτική των παραπάνω ήταν και η χθεσινή τοποθέτηση της Φ. Γεννηματά (ρ/σ Real). Εστιάζοντας στον εργασιακό τομέα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι η επιδότηση εργασίας, στο πλαίσιο που υιοθετείται, συνοδεύεται από μείωση αποδοχών, ενώ ταυτόχρονα, όπως σημείωσε, «έρχεται να καθιερώσει μέσα στην πανδημία τη μερική απασχόληση». Προέταξε δηλαδή την ανάγκη να διασφαλιστεί όχι μόνο πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις στις επιχειρήσεις που επιδοτούνται, αλλά και ότι δεν θα προκύψουν δυσμενείς αλλαγές σε συμβάσεις εργαζομένων.

Επικρίσεις

Ταυτόχρονα, η Χαρ. Τρικούπη εκτιμά ότι είναι ανεπαρκείς οι εξαγγελίες για τη μείωση του ΦΠΑ, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να επεκταθεί σε περισσότερους τομείς τόσο στην εστίαση όσο και στον τουρισμό και να κινηθεί σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα (6%).

Επικρίσεις εκφράζονται και για την αβεβαιότητα που δημιουργείται, όπως τονίζεται, από την αναβολή συγκεκριμένων αποφάσεων για τη μείωση της προκαταβολής φόρου, αλλά και  για την έλλειψη ενιαίων υγειονομικών πρωτοκόλλων στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Πάντως, σε καθαρά πολιτικό επίπεδο, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι το προσεχές διάστημα οι αποστάσεις μεταξύ Χαρ. Τρικούπη και Μαξίμου θα γίνονται ολοένα και πιο ευδιάκριτες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το σύνολο των ισορροπιών στο πολιτικό σκηνικό. Χαρακτηριστική, άλλωστε, ήταν και η χθεσινή αποστροφή της κ. Γεννηματά, η οποία τόνισε πως το ΚΙΝΑΛ στην πρώτη φάση την πανδημίας «στήριξε τη χώρα και την κοινωνία για να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές», ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, «τώρα πρέπει να παλέψουμε  για το πώς θα ζήσουν οι άνθρωποι κάτω από αυτές τις νέες συνθήκες, όχι να μείνουμε αμίλητοι θεατές», προϊδεάζοντας για διατήρηση του «σκληρού ροκ» απέναντι στην κυβέρνηση. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή