ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαδικτυακή πρόποση Μητσοτάκη – Νετανιάχου για τα 30 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ (βίντεο)

diadiktyaki-proposi-mitsotaki-amp-8211-netaniachoy-gia-ta-30-chronia-diplomatikon-scheseon-elladas-amp-8211-israil-vinteo-2379484

Με μία διαδικτυακή… πρόποση «γιόρτασαν»  τη συμπλήρωση 30 ετών από τη σύναψη πλήρων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών. 

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου επιβεβαίωσαν τη σημαντική στρατηγική σχέση των δύο χωρών σε σημαντικούς τομείς, όπως ο τουρισμός, η ασφάλεια και η άμυνα, η καινοτομία, η ενέργεια, το εμπόριο και ο πολιτισμός.

Οι δύο ηγέτες ύψωσαν τα ποτήρια τους και ο ισραηλινός πρωθυπουργός ανέβασε το σχετικό στιγμιότυπο στους λογαριασμούς του στα social media. 

Ο κ. Νετανιάχου σημείωσε ότι έχει διαπιστώσει τεράστιο ενδιαφέρον από την πλευρά ισραηλινών πολιτών για διακοπές στην Ελλάδα και προσέθεσε ότι, σε πρώτη φάση, το Ισραήλ επιθυμεί την επανέναρξη πτήσεων και τουριστικών συνδέσεων με χώρες που βρίσκονται σε παραπλήσια επιδημιολογική κατάσταση με το ίδιο, και η Ελλάδα είναι η πλέον προφανής περίπτωση.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στον Ισραηλινό ομόλογό του να επισκεφθεί κι αυτός τη χώρα μας ενώ επίσης αποδέχτηκε πρόσκληση του πρωθυπουργού του Ισραήλ για τη σύγκληση του Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών το συντομότερο δυνατό, καθώς κοινή πρόθεση είναι η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.