Βουλή: «Ναι» επί της αρχής μόνο από Ν.Δ. για δύο νέες ΠΝΠ

Βουλή: «Ναι» επί της αρχής μόνο από Ν.Δ. για δύο νέες ΠΝΠ

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφορμή για την εκδήλωση ενός νέου κύκλου γενικευμένης αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας καθώς και των επιπτώσεων της στην οικονομία και την κοινωνία, αποτελεί η κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, που αφορά στην έγκριση ακόμα δύο Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η επεξεργασία ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη στις αρμόδιες Επιτροπές, ενώ θα τεθεί προς τελική έγκριση την Παρασκευή από την Ολομέλεια.

Επί της αρχής στηρίχθηκε στην θετική ψήφο μόνο των “γαλάζιων” βουλευτών, με το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και την Ελλ. Λύση – εν μέσω έντονων αντιπολιτευτικών τόνων- να δηλώνουν πως επιφυλάσσονται για την Ολομέλεια, και με το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 να καταψηφίζουν.

“Δεν χρειάζονταν τόσες πάρα πολλές ΠΝΠ, πολλές φορές προκλητικές, πάρα πολύ προκλητικές” σχολίασε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αθ. Παπαχριστόπουλος. Για “νομοσχέδιο μαμούθ, που συνιστά παράδειγμα κακής νομοθέτησης” μίλησε ο κ. α. Πουλάς (ΚΙΝΑΛ), για “αντεργατικές ΠΝΠ” έκανε λόγο ομ κ. Χρ. Κατσώτης (ΚΚΕ). Ο κ. Β. Βιλιάρδος (Ελλ.Λύση) είπε ότι τα κυβερνητικά μέτρα είναι “αποσπασματικά”, ενώ η κυρία Μαρία Αμπατζίδη μίλησε για “προχειρότητα και η ανεπάρκεια της κυβέρνησης”.

Τις κυβερνητικές επιλογές υποστήριξαν οι βουλευτές της ΝΔ και οι υφυπουργοί Υγείας Β Κοντοζαμάνης και Οικονομικών απ. Βεσυρόπουλος. Μάλιστα, όταν από βουλευτή της αντιπολίτευσης ετέθη το ζήτημα της επάρκειας ή μη εμβολίων αντισωμάτων, ο κ. Κοντοζαμάνης μεταξύ άλλων σημείωσε: “Εχουμε πει ότι υπάρχουν αντισώματα, έχουν ξεκινήσει οι επιδημιολογικές μελέτες και θα γίνουν και αντισώματα σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού. Έχουμε απ’ όλα: Και μοριακά, και αντισώματα, και ό,τι χρειαστεί θα κάνουμε και το έχουμε αποδείξει άλλωστε ότι, ό,τι χρειάστηκε το κάναμε μέχρι στιγμής”.

Νωρίτερα, σε συνεδρίαση ακρόασης εξωκοινοβουλευτικών φορέων, ανησυχία και προβληματισμό για τις εξελίξεις εξέφρασαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ. “Πιθανότατα θα επιτευχθεί ανάταξη της οικονομίας, αλλά το κόστος θα είναι η απορρύθμιση της εργατικής προστασίας και η εμπέδωση της επισφάλειας στην εργασία” υποστήριξε ο κ. Δ. Καραγεωργόπουλος (ΓΣΕΕ). “Μέχρι σήμερα η λειτουργία των επιχειρήσεων δεν είναι καλή. Η κατάσταση στην αγορά παραμένει δύσκολη. Χθες ξεκίνησε η εστίαση. Τα αποτελέσματα της λειτουργίας είναι δραματικά”, είπε ο κ. Γ. Καββαθάς (ΓΣΕΒΕΕ) και συνέχισε: “Το αρνητικό κλίμα βάζει σε αμφιβολία τους επαγγελματίες, τους εμπόρους και τους βιοτέχνες με δυσμενή αποτελέσματα στο επίπεδο εργασίας. Δηλαδή, αυτή  η ανασφάλεια είναι σαφές ότι μεταφέρεται και στην αγορά εργασίας και εδώ θα έχουμε φαινόμενα που απευχόμαστε βέβαια απολύσεων, διότι πραγματικά δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει η επόμενη μέρα”. Επίσης, εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων ο κ. Μ.Γιαννάκου, σημείωσε: “Τώρα, λοιπόν, που τα «χειροκροτήματα» τελείωσαν, θα πρέπει να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης, όπως είναι η ένταξή μας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και η βελτίωση των μισθών μας”.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή