Ο SYRIZATV και το πρόγραμμα στο προσκήνιο

Ο SYRIZATV και το πρόγραμμα στο προσκήνιο

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να κατευθύνει την ατζέντα του δημόσιου διαλόγου στην οικονομία επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας με το νέο πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στο Ζάππειο. Από τη στιγμή που η χώρα φαίνεται πως ξεπερνά την υγειονομική κρίση, στην Κουμουνδούρου πιστεύουν πως το πολιτικό μέλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη θα κριθεί από τον βαθμό ανάσχεσης της ύφεσης. «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η τελευταία ευκαιρία της κυβέρνησης», τόνιζε η Ολγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στον ANT1, αποτυπώνοντας όλο το σκεπτικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για οποιοδήποτε στραβοπάτημα το οικονομικό επιτελείο της Κουμουνδούρου θα εγκαλεί το Μαξίμου πως είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για την ανάγκη η στήριξη των επιχειρήσεων και της εργασίας να έχει εμπροσθοβαρή χαρακτήρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πλέον στα χέρια του το εκλογικό του πρόγραμμα με το οποίο, όπως τονίζουν συνεργάτες του, θα μπορέσει να απαντήσει ακόμα και στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Το «Μένουμε όρθιοι II» θα προκρίνεται ως βάση συζήτησης με τη Ν.Δ. σε μια παράλληλη προσπάθεια να αναδειχθεί το νέο πολιτικό στίγμα του κόμματος, που είναι ο μεσαίος χώρος.

Η προσέγγιση πλέον είναι διαφορετική. Μπορεί προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει ο κόσμος της εργασίας, όμως εξίσου μεγάλο βάρος δίνεται και στην τόνωση της επιχειρηματικότητας. Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Τσίπρα θα ήταν ευχής έργον αν το επικαιροποιημένο πρόγραμμα αποτελέσει την αφορμή για τον τερματισμό της εσωστρέφειας, με στελέχη να εκτιμούν πως οι απαντήσεις που θα δίνονται από την κυβέρνηση και η πόλωση που θα επέλθει ενδεχομένως να ενώσει, έως ένα βαθμό, τις τάσεις στην Κουμουνδούρου.

Ο τρόπος με τον οποίο θα ακουστεί πιο δυνατά η φωνή του κόμματος στην κοινωνία εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στις κλειστές συσκέψεις, που πραγματοποιούνται στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα. Είναι κοινή διαπίστωση πως ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και κόμμα εξουσίας, δεν κατάφερε με τα παραδοσιακά του μέσα να κεντρίσει το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων του.

Διαδικτυακή τηλεόραση

Στην αξιωματική αντιπολίτευση όλο το τελευταίο διάστημα δουλεύουν πολύ το κομμάτι της επικοινωνίας με τον νέο διαδικτυακό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό να είναι στα σκαριά. Το project «τρέχει» υπό την εποπτεία του Αλέξη Χαρίτση και συντονίζεται από δημοσιογράφους εργαζομένους στην «Αυγή» και «Στο Κόκκινο», που έχουν τηλεοπτική εμπειρία. Προγραμματίζεται ψηφιακή αναβάθμιση και ενοποίηση των δύο portals με κοινό newsroom, όπου θα υπάρχει ειδική παραπομπή για τον νέο ιντερνετικό σταθμό, χωρίς να αποκλείεται και η αυτόνομη παρουσία του. Τα στούντιο θα μοιραστούν στα δύο μέσα του ΣΥΡΙΖΑ και ο στόχος που έχουν θέσει στην Κουμουνδούρου, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι τον Ιούλιο να ξεκινήσει μια πρώτη πιλοτική μορφή μετάδοσης. Το βασικό πρόγραμμα των εκπομπών, δελτίων κ.λπ. αναμένεται να διαμορφωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή