Συνεδρίαση επιτροπών Βουλής με τηλεδιάσκεψη

Συνεδρίαση επιτροπών Βουλής με τηλεδιάσκεψη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη θετική ψήφο μόνο των βουλευτών της κυβερνώσας πλειοψηφίας εγκρίθηκε επί της αρχής χθες από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας μέσω του οποίου κυρώνονται ακόμη δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, οι οποίες αφορούν «μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, για την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα», καθώς όμως και σειρά άλλων διατάξεων, αρμοδιότητας διαφόρων υπουργείων.

«Επιφύλαξη» για να εκφράσουν την τελική τους στάση στην Ολομέλεια, την ερχόμενη Παρασκευή, εξέφρασαν, διατυπώνοντας έντονες επικρίσεις για την κυβερνητική πολιτική, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ελλ. Λύση, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.

Η συζήτηση κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η οποία για πρώτη φορά έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης ώστε να συμμετέχουν εξ αποστάσεως όσα μέλη των επιτροπών επιθυμούσαν, είχε τα χαρακτηριστικά μιας εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεσης αναφορικά με το ποιο είναι το ενδεδειγμένο μείγμα πολιτικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς και των επιπτώσεών της σε οικονομία και κοινωνία.

Το διαφορετικό στοιχείο, ωστόσο, που καταγράφηκε, ειδικά όσον αφορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και το οποίο, όπως σχολιάστηκε, θα κυριαρχεί πλέον στις παρεμβάσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η διαρκής προβολή όσων εμπεριέχει το πρόγραμμα που παρουσίασε μία ημέρα πριν ο κ. Αλ. Τσίπρας στο Ζάππειο, ως βάση για την επιδιωκόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ σύγκρουση με την κυβέρνηση.

Ενδεικτική των διαθέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντως, είναι η τοποθέτηση του κεντρικού εισηγητή Αθ. Παπαχριστόπουλου, καθώς αναφέρθηκε, με την ευκαιρία της συζήτησης των δύο ΠΝΠ, έως και στην Προανακριτική, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «για τον κύριο Παπαγγελόπουλο, κανένα στοιχείο δεν βρέθηκε όσο καιρό κι αν ψάξατε». Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε μια άλλη τοποθέτησή του, αναφορικά με τους πιθανούς λόγους που στην Ελλάδα δεν υπήρξαν πολλά κρούσματα κορωνοϊού: «Υπάρχει η άποψη, και συγχωρείστε τη μου, ότι στην Κίνα το στέλεχος του ιού πιθανόν –πιθανόν λέω– να ήταν πιο ασθενικό. Πολλοί από μας ίσως αποκτήσαμε ανοσία από τους Κινέζους που υπάρχουν στην Ελλάδα για αυτό και είχαμε πολύ λίγα κρούσματα», είπε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή