Αντιπαράθεση με επίκεντρο την οικονομία

Αντιπαράθεση με επίκεντρο την οικονομία

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύγκριση του δικού του προγράμματος με της κυβέρνησης θα ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα, με το οικονομικό επιτελείο της Κουμουνδούρου να εκτιμά πως η έμφαση που δίνει το κόμμα στη στήριξη της εργασίας, των επιχειρήσεων, των ανέργων και των επισφαλώς εργαζομένων δεν θα περάσει απαρατήρητη από την κοινωνία. Μπορεί στην αξιωματική αντιπολίτευση να μην είναι ευχαριστημένοι από την τηλεοπτική κυρίως κάλυψη του «Μένουμε όρθιοι II», ωστόσο πιστεύουν πως μπορούν να αλλάξουν το κλίμα και μέσα στο καλοκαίρι να αποδείξουν ότι οι προτάσεις του Ζαππείου «βγαίνουν» σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση.

«Το δικό μας πρόγραμμα και η λογική της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η μέρα με τη νύχτα» επεσήμανε ο Αλέξης Χαρίτσης στον Real FM, συμπληρώνοντας πως «δυστυχώς η αλαζονεία της Ν.Δ. και η απουσία οποιασδήποτε διάθεσης να μπει σε συζήτηση, παρά τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, στοιχίζουν στους Ελληνες πολίτες ολοένα και περισσότερο».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση σχεδιάζουν να δράσουν σε τρία επίπεδα:

• Θα επιχειρήσουν με παρεμβάσεις στη Βουλή, ακόμα και σε επίπεδο αρχηγών, να αναδείξουν ότι η κυβέρνηση περιμένει μοιρολατρικά να δει πόση θα είναι η ύφεση.

• Θα εντείνουν τις επαφές με επαγγελματικούς φορείς. Αποτιμούν ήδη θετικά την ανταπόκριση των επιχειρηματιών με τις τοποθετήσεις της ΓΣΕΒΕΕ και του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως στην κυβέρνηση προκάλεσε αμηχανία η πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6%.

• Με νέες εξορμήσεις των στελεχών στην Περιφέρεια θα επιδιώξουν να ανοίξουν διαύλους επικοινωνίας με ψηφοφόρους της Ν.Δ., προερχόμενους από τη μεσαία τάξη, που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» σημείωσε για το «Μένουμε όρθιοι II» ότι αποτελεί «γέφυρα προς το εκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που θα απαντά σε πολύ μεγάλα ζητήματα τα οποία προκύπτουν από την κρίση, προς μια διαφορετική οικονομική πολιτική αντίθετη με τη λογική της εσωτερικής υποτίμησης που άρχισαν να εφαρμόζουν ξανά στη Ν.Δ. αμέσως μόλις εκλέχθηκαν, ασχέτως κορωνοϊού». Η μάχη των αριθμών με το υπουργείο Οικονομικών θα συνεχιστεί από την Κουμουνδούρου, καθώς δεν αποκλείουν μέσα στο καλοκαίρι το Μαξίμου να προχωρήσει σε νέες διορθωτικές κινήσεις που θα έχουν ως οδηγό το Ζάππειο.

Οσον αφορά το πρόγραμμα ανάκαμψης 750 δισ. ευρώ που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κομματικές πηγές στον ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν πως υπάρχουν πολλά θετικά σημεία, αλλά και διευκρινίσεις που πρέπει να δοθούν. «Οι πανηγυρισμοί που σημειώνονται είναι τουλάχιστον επιπόλαιοι», σημείωναν τα ίδια στελέχη, συμπληρώνοντας πως το σημαντικό είναι πώς θα καταλήξει η πρόταση μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής δεδομένων και των αντιδράσεων που διατυπώνονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή