Διάψευση των ισχυρισμών Παπαγγελόπουλου από Ιωάννη Αλαφούζο

Διάψευση των ισχυρισμών Παπαγγελόπουλου από Ιωάννη Αλαφούζο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαψεύδει ο πρόεδρος του ομίλου ΣΚΑΪ, κ. Ιωάννης Αλαφούζος, με επιστολή την οποία απέστειλε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, τους ισχυρισμούς του τέως υπουργού κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ότι είχε γνωριμία και σχέσεις με τον εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων και είχε δεσμεύσει τους λογαριασμούς του. Ο κ. Αλαφούζος ενημέρωσε τα μέλη της Προανακριτικής ότι τα λεχθέντα από τον κ. Παπαγγελόπουλο είναι ψευδή και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, υπενθυμίζοντας ότι δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί του, αν και, από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, προέκυψε ότι τα ελεγχόμενα ποσά προέρχονταν από τη ναυτιλία και είχαν εισαχθεί νομίμως στην Ελλάδα.

Η επιστολή του κ. Αλαφούζου ανεγνώσθη δημοσίως από τον πρόεδρο της Προανακριτικής κ. Ιωάννη Μπούγα προς όλα τα μέλη της Βουλής αργά χθες το βράδυ. «Τον κ. Αθανασίου», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Αλαφούζος, «δεν τον έχω γνωρίσει προσωπικά και ουδέποτε είχα οποιαδήποτε σχέση μαζί του. Κατά συνέπεια, είναι απολύτως ψευδές ότι παρακολουθούσα μαζί του αγώνες του Παναθηναϊκού. Δεν γνωρίζω εάν ο κ. Αθανασίου “εξαναγκάστηκε” –και από ποιον– να δεσμεύσει τους λογαριασμούς μου, γνωρίζω όμως, και αποδείχθηκε από τα πορίσματα του ελέγχου, ότι τα ποσά για τα οποία δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί μου και κατηγορήθηκα για φοροδιαφυγή αποτελούσαν εισοδήματα από τη ναυτιλία, που είχαν εισαχθεί νόμιμα στην Ελλάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή