Επικίνδυνες οι εξελίξεις στην Ανατ. Μεσόγειο

Επικίνδυνες οι εξελίξεις στην Ανατ. Μεσόγειο

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεδομένη και αυτονόητη είναι η βούληση όλων μας να προστατεύσουμε την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τόνισε χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφερόμενη στις συνεχείς εντάσεις και στα προβλήματα που δημιουργεί η Αγκυρα. Την επισήμανση αυτή, μεταξύ άλλων, έκανε η Πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Δημ. Κουτσούμπα, έπειτα από αίτημα του γ.γ. της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος.

«Δυστυχώς οι γείτονές μας δημιουργούν συνεχώς εντάσεις και προβλήματα. Σχεδόν καθημερινά η τουρκική ηγεσία, αντί να αναζητά γέφυρες συνεννόησης, προσπαθεί με κάθε τρόπο, με απαράδεκτες μεθοδεύσεις, να αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι δεδομένη και αυτονόητη η βούληση όλων μας να προστατεύσουμε την εδαφική μας ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, πάντα με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και πάντα με το βλέμμα στραμμένο στην ειρηνική συνύπαρξη όλων των λαών της περιοχής», είπε χαρακτηριστικά η κ. Σακελλαροπούλου. Λίγο νωρίτερα, ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για εξελίξεις «επικίνδυνες, σύνθετες, δύσκολες με τους ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Ανατ. Μεσογείου και την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας, που αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας». Πρόσθεσε δε ότι σκοπός της χθεσινής επίσκεψής του στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν να ενημερώσει την Πρόεδρο για τις θέσεις του κόμματός του ευρύτερα και για τη νέα οικονομική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη ως συνέπεια της πανδημίας.

«Ευτυχώς ξεπεράσαμε αυτή την κρίση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες χάρη στη συμβολή όλων. Οπως είδα, και εσείς προσπαθήσατε να ανταποκριθείτε, όπως όλοι, στις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίσαμε και μάλιστα στη συγκέντρωση που πραγματοποιήσατε τηρήσατε αυστηρά τους περιορισμούς που έθεσαν οι ειδικοί επιστήμονες», σχολίασε αρχικά η κ. Σακελλαροπούλου, για να συνεχίσει: «Τώρα έχουμε μπροστά μας μια νέα περίοδο. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πανδημίας. Είναι ευθύνη όλων μας να συμβάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, να στηρίξουμε τους ανθρώπους που είναι σε δύσκολη θέση, καθώς κάποιοι ενδεχομένως θα χάσουν τη δουλειά τους, ενώ πολλές επιχειρήσεις και επαγγελματίες αγωνίζονται να επιβιώσουν». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή