Στην Υπηρεσία Ασύλου ο Νότης Μηταράκης – Ατελείωτες ουρές και συνωστισμός

Στην Υπηρεσία Ασύλου ο Νότης Μηταράκης – Ατελείωτες ουρές και συνωστισμός

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην υπηρεσία ασύλου στην Κατεχάκη, βρέθηκε από νωρίς το πρωί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, καθώς παρατηρούνται εικόνες συνωστισμού με δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες να περιμένουν στην ουρά.

Ο κ. Μηταράκης, τόνισε ότι 8 στους 10, όταν τελικά περάσουν μέσα προκύπτει ότι δεν χρειαζόταν καν να πάνε στην υπηρεσία. Όπως είπε, έχουν ενημερωθεί ότι οι κάρτες παραμονής έχουν παραταθεί, ότι πολλές αλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά, ότι τα στοιχεία της κάρτας υγείας βρίσκονται στα διαδίκτυο ωστόσο ο συνωστισμός παραμένει.

Πρόσθεσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας μέσα και έξω από την υπηρεσία ασύλου, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να διατηρήσει την τάξη ωστόσο «είναι λίγο δύσκολο να εξηγήσουμε σε όλο αυτό τον κόσμο ότι οι διαδικασίες πλέον γίνονται ψηφιακά».

«Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες έχουν αυτή την προσωπική ανασφάλεια και θέλουν να έρθουν οι ίδιοι εδώ, για να τους δώσουμε μια πληροφορία η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στο διαδίκτυο», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

Σημειώνεται ότι κάποιοι από το πλήθος φοράνε προστατευτική μάσκα, ωστόσο οι αποστάσεις ασφαλείας δεν τηρούνται. Στο σημείο βρίσκονται στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας για την επιβολή της τάξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, από τις 12 τα μεσάνυχτα βρίσκονται στο σημείο και κοιμούνται μητέρες με τα παιδάκια τους ενώ από τις 05:30 τα ξημερώματα περίπου 250 άτομα έχουν μεταβεί στην Υπηρεσία. Πολλοί από τους μετανάστες δεν γνωρίζουν ελληνικά, κάνοντας τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.  Συνωστισμός στην συγκεκριμένη υπηρεσία υπήρξε και την Τετάρτη αλλά και τις προηγούμενες ημέρες. 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή